Ce mai trece timpul… Fix acum 2 ani “Avalansa BigData” marca inceputul postarilor pe cloud☁mania. Cum partea de continut editorial nu imi era chiar straina, primele postari au reprezentat replici ale unor articole publicate in reviste de specialitate sau online. Cu putina rabdare, m-am acomodat cu instrumentele Wordpress si a inceput sa prinda contur o ambitie de a initia ceva deosebit in social media, un fel de revista online imbracata in haine de blog si cu posibilitati nelimitate de adresare si comunicare.
Cloudul nu a fost nici el o tema intamplatoare. De la bun inceput totul a fost gandit pentru cloud pentru ca exista o mare cantitate de informatii pe care le receptionam zilnic si care meritau partajate, puse in valoare. Si pentru ca blogul cloud☁mania nu era un scop in sine, ci o platforma pentru dezvoltarea unor multiple activitati legate de popularizarea solutiilor cloud, toate au inceput sa se lege de la sine, pe masura ce ma angrenam si angrenam la randul meu in comunitatea cloud: webinarii, prezentari, parteneriate, consultanta, Cataloage, jurizare de concursuri, workshopuri internationale, interviuri in exclusivitate, calendare, invitatii la evenimente, educatie, specializari, certificari, standarde si mai ales – ce imi face intotdeauna o mare placere – popularizarea povestilor de succes ale unor implementari de cloud.
Dar mai usor cu sentimentalismele si sa lasam cifrele sa vorbeasca…
Ce s-a intamplat cu cloud☁mania in acesti doi ani?
- 250 de postari/ articole
- 20 de categorii de subiecte legate de cloud
- Peste 15600 de vizualizari
Top 10 cele mai populare articole engleza:
- GARTNER IaaS MAGIC QUADRANT 2013
- FOG COMPUTING, A NEW STAR IN CLOUD UNIVERSE
- TOP 5 KEY ISSUES ABOUT CLOUD ADOPTION IN ROMANIA ACCORDING CIO COUNCIL STUDY
- TOP CLOUD CERTIFICATIONS
- GARTNER’s DEFINITIONS ABOUT CLOUD
- IDC CLOUD DEFINITIONS
- MAJOR CYBERSECURITY EVENT IN ROMANIA, SIBIU, 25-26 September
- 5 WAYS TO SECURE CLOUD DATA SOVEREIGNTY
- WELCOME SIM 360 MOLDFLOW!
- 61% OF ROMANIAN BIG COMPANIES ARE INVESTING IN CLOUD
Top 10 cele mai populare articole romana:
- DESPRE CLOUD, REGLEMENTARI SI SPECIFICATII DE SECURITATE, CU DOAMNA DR. MICHAELA IORGA
- CATALOG CLOUD COMPUTING ROMANIA 2014
- DESPRE CLOUD, CU DOMNUL VLADIMIR ANINOIU
- DULCEA PERIOADĂ DE PIONIERAT A UNIXULUI ÎN ROMÂNIA
- CATALOGUL CLOUD COMPUTING – Editia a II-a, IaaS.
- DESPRE CLOUD, CU DOMNUL BOGDAN POPESCU
- CU RASPBERRY ŞI LEGO PI CLOUD…
- SIVECO mizează pe tehnologia cloud
- PRIMA BAZA DE DATE CONCEPUTA PENTRU CLOUD
- NU TREBUIE SA NE FIE FRICA DE CLOUD
Cele mai apreciate rubrici/ categorii:
- ☁ PRACTIC
- ☁ ABC
- ☁ Research
- ☁ Events
- ☁ Media
Distributia geografica a vizitatorilor cloud☁mania
Aici s-a intamplat un fenomen interesant. Daca in 2013 aproape 70% dintre vizitatorii cloud☁mania erau din Romania, in 2014 ponderea vizitatorilor internationali a devenit de 57%, iar in acest inceput de an 2015 a depasit 65% din numarul total de vizitari. Admitand ca o parte dintre vizitatori sunt romani, dar vin de pe servere de corporatie, putem sa mai aplicam un coeficient de corectie la aceste rapoarte, dar asta nu afecteaza caracteristica de extindere internationala a inter-relatiilor generate de platforma cloud☁mania care a primit vizite din circa 113 de tari…
Revenind la statistici si exceptand Romania, cei mai multi vizitatori au venit din (de pe servere din):
- Statele Unite 13% din numarul total de vizitatori
- Regatul Unit 4%
- India 3.7%
- Franta 3. 6%
- Germania 2.9%
- Canada 2,5%
- Japonia 2,1%
- Olanda 1.9%
- Belgia 1.8%
- Australia 1.5%
Ce isi propune cloud☁mania pentru 2015? Exista multe proiecte. Primul va fi lansat in curad sub forma celei de-a treia editii a Catalogului Cloud Computing, dedicat unei teme de stricta actualitate. Apoi o largire a colaboraii internationale cu multe contributii editoriale in exclusivitate si subiecte de la frontierele tehnologice ale cloudului.
Dar cea mai importanta activitate va fi in continuare aceea de diversificare a activitatilor menite sa creeze acea emulatie pentru cloud, atat de utila in depasirea unor rifturi naturale, dar de cele mai multe ori create chiar de noi, si care ne-a lipit eticheta de “tara etern emergent”… Contrar scepticismului general din comunitatile IT, in special in perioada aceasta cu ample miscari seismice cantonate in subteranele politicului, sunt un adept al miscarii “se poate” … si chiar cred ca se poate face mai mult si ca avem aceleasi sanse cu unii dintre vecinii nostri, mai putin inventivi, dar putin mai harnici…
La Multi Ani de Cloud!