DESPRE CLOUD, CU DOMNUL VLADIMIR ANINOIU

Personalitati ale industriei IT din Romania despre Cloud Computing

Iata o noua rubrica pe care cloud☁mania o dedica unor personalitati ale industriei locale de IT, care in ultimele doua decenii au avut o implicare majora in dezvoltarea domeniului IT in Romania. ☁Talks va gazdui o serie de mini-interviuri, bazate pe cateva intrebari simple, prin care personalitatile industriei IT isi spun parerea despre rolul inovativ al tehnologiilor Cloud, particularitatile si beneficiile oferite mediilor de business si guvernamentale, precum si principalii inhibitori ai adoptarii Clouduui in Romania.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn aceasta prima discutie despre Cloud il avem ca invitat pe domnul Vladimir Aninoiu, actualmente President of the Management Board la compania ASSECO SEE.

Ce inseamna Cloudul pentru progresul in tehnologie?

Vladimir Aninoiu: Bazindu-se pe partajarea resurselor, cloud-ul tinde sa asigure coerenta proceselor, precum si economii datorita atingerii masei critice, intr-un mod similar cu binecunoscutele utilitati – apa, electricitate etc. Cloud-ul poate face accesibile unei game extinse de utilizatori tehnologii si aplicatii care sunt, sau au fost, prohibitive din considerente de disponibilitate sau pret. Ca la orice alta solutie IT, sunt importante abordarea strategica, arhitectura solutiei, implementarea si operarea.

Care sunt cele mai importante  beneficii oferite de Cloud mediilor de business si guvernamentale din Romania?

Vladimir Aninoiu: Beneficiile Cloud tin in special de optimizarea continua a proceselor si serviciilor de business, din ce in ce mai dinamice si mai complexe. Sunt facilitate standardizarea si automatizarea resurselor de tehnica de calcul, iar procesul de lansare de noi produse si servicii pentru clienti sau cetateni este accelerat. Totodata costurile sunt mai mici in ceea ce priveste infrastructura de business.

Care sunt principalii inhibatori in adoptia Cloudului in Romania?

Vladimir Aninoiu: Cadrul legal inca inadecvat, nu numai la noi in tara, dar si la nivel global, in special in zona financiar-bancara, temeri legate de custodia datelor despre client si a datelor personale, precum si temeri legate de securitatea in operare, in special pentru aplicatii critice de business. Cred ca alt inhibitor este si cel legat de faptul ca, in general, clientii au fost obisnuiti sa fie proprietarii sistemelor IT pe care le exploateaza. A lua decizia de a lasa totul pe mana unui tert este dificila si nu intotdeauna usor de luat. 

Exclusivitate cloud☁mania

One thought on “DESPRE CLOUD, CU DOMNUL VLADIMIR ANINOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.