CATALOGUL CLOUD COMPUTING – Editia a II-a, IaaS.

albastru

Agora

 

 

A TRECUT VREMEA SA VORBIM…

Dupa ce la inceputul anului prezentam Catalogul Cloud Computing Romania 2014, ca prim rod al unui proiect ambitios, gandit si elaborat de AGORA Group si cloud☁mania, iata ca, dupa numai sase luni anuntam a doua editie a Catalogului, dedicata solutiilor Infrastructure as a Service. Lansarea oficiala a Catalogului s-a facut cu ocazia conferintei “Convergence, Cloud Computing, XaaS (Everything as a Service)” organizata de Agora Group, joi 26 iunie 2014, la hotelul Marchal Garden din Bucuresti.

Catalog IaaS

Si cum spuneam si in mesajul de prezentare din Catalog: „destul cu vorbele, cu teoria și cu tendințele. Haideți să mai și construim…“, deoarece… ”Cloudul s-a dovedit o realitate, nu mai e o utopie, o gaură neagră pentru date sau o marotă pentru sceptici. Cloudul este în viețile noastre, în casele noastre, pe birourile noastre, în mașinile noastre, în parcurile noastre și, mai ales, în buzunarele noastre…”

Iar noi ne-am facut datoria. Am mai trecut o data la fapte… Pe linia pe care ne-am propus-o prin realizarea primului Catalog de Cloud, ne-am gândit că în mod natural trebuie să abordăm mai în detaliu principalele modele și tipuri de servicii cloud. Și pentru că totul se clădește începând cu fundația, am dedicat ceastă a doua ediție a Catalogului Cloud Computing România descrierii de soluții bazate pe infrastructura cloud.

 

Multumim companiilor (prezentare in ordine alfabetica): 3M, BIT Software, Citrix/ Logicom, ClassIT, Dell, Fujitsu, NXDATA, Orange Romania, Romtelecom, SIVECO Romania, SoftOne Romania si Zitec, participanti la Catalog care ofera comunitatii de utilizatori informatii de interes legate de complexitatea solutiilor cloud existente pe piata din Romania – unele dintre ele chiar prezentate in premiera pe piata noastra, prin intermediul Catalogului.

Multumim de asemenea partnerilor si prietenilor de la NIST, IDC Romania, Pierre Audoin Consultant, Gartner, CIO Council, si EuroCloud Romania, ale caror recomandari, analize, tendinte si cercetari de piata aduc o valoare adaugata extraordinara la continutul Catalogului.

Ca o concluzie la acest demers, prin Catalogul Cloud Computing – editia IaaS, se confirma faptul ca exista o piata de solutii cloud in Romania. Si chiar daca, din anumite puncte de vedere, acceasta piata nu este inca matura, pentru ca la maturitate se ajunge numai cu sprijinul nemijlocit al economiei, putem spera ca suntem contemporani cu coagularea unui ecosistem cloud in plin proces de afirmare.

Cititi versiunea electronica a Catalogului Cloud Computing Romania, ed. A II-a, Solutii IaaS.

 

Related posts: Catalog Cloud Computing Romania, cloud☁mania, Ianuarie 2014

 

Image Source: Agora Group & cloud☁mania, Coperta Catalogului Cloud Computing

 

 

 

 

 

6 thoughts on “CATALOGUL CLOUD COMPUTING – Editia a II-a, IaaS.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.