CU RASPBERRY ŞI LEGO PI CLOUD…

Jos pălăria în faţa profesorilor de la Universitatea din Glasgow care, mai serios, mai din joacă au construit o mini platformă cloud similară celor folosite de Amazon, Google şi Microsoft, prin conectarea  a 56 de minicomputere mono-board Rasperry Pi  amplasate într-un rack asamblat din piese Lego.

raspberry pi supercomputer 5 micToată această joacă a pornint de la dorinţa de a arăta studenţilor cam cum arată o arhitectură a unei platforme de cloud. Ce e haios în toată povestea asta este faptul că un minicomputer Raspberry Pi care rulează pe Linux costă cam 35 de lire şi a fost gândit iniţial ca un gadget, destinat dezvoltării aptudinilor informatice ale copiilor. De la lansarea acestui model în februarie anul trecut s-au vandut peste 700000 de piese.

Şi iată cum, cu zgârcenia lor proverbială, scoţienii au reuşit să construiască un super computer Linux care poate susţine o platformă cloud cu o investiţie de doar 4000 de lire.

Această formidabilă demonstraţie de inventivitate, care va da mult de gândit producătorilor de infrastructură a fost anunţată doar la câteva zile după ce Dexter Industries şi prezentat minii roboţii construiţi din piese de Lego şi acţionaţi tot de placi de minicomputer Raspberry Pi… Vezi o prezentare a Roboţeilor Lego-Pi pe GadgetShow Channel.

Photo source: Southampton.ac.uk

 

One thought on “CU RASPBERRY ŞI LEGO PI CLOUD…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.