PRIN GESTIONAREA CLOUD-ULUI, ORICE ORGANIZATIE POATE DEVENI UN BROKER DE IT

Capture Club IT&CAdopţia din ce în ce mai largă a Cloudului produce mutaţii în toate gradele de libertate ale business-ului. Marii vendori au evoluat de la gândirea şi lansarea unor soluţii dedicate, către crearea unor divizii specializate şi, în mod firesc, înfiinţarea unor job-uri care să permită coordonarea eficientă a eforturilor de dezvoltare.

HP_cloud-300x150Iată un interviu cu Xavier Poisson Beauchamps, HP Converged Cloud Vice President for EMEA, realizat de Bogdan Marchidanu pentru Revista Club IT&C , unde se discută despre oferta HP legată de serviciile cloud, precum şi despre strategia de livrare a unor astfel de servicii unor categorii cât mai largi de clienţi.

Ce am reţinut mai interesant din această discuţie este poziţia pragmatică pe care o are HP faţă de conceptul de cloud, pe care îl consideră ca pe o modalitate distinctă de livrare a IT-ului, fără a neglija modelele de livrare clasice. HP numeşte “Converged Cloud” capacitatea unei organizaţii de a gestiona toate platformele în care se poate interacţiona cu IT-ul într-o manieră eficientă. Acest fapt permite organizaţiei care apelează la servicii de cloud privat, public sau hibrid să devină un broker de IT.

Pentru alte amănunte, citiţi articolul “Cloud din perspectiva HP”  publicat de Club IT&C.

Photo Source: cloudcomputingtopics.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.