DE LA NASA LA NSA, NE INDREPTAM CATRE O APOCALIPSA DIGITALA?

logo_it_trendsFara conotatii de SF, in ultimul articol publicat de IT Trends, intitulat “De la NASA la NSA, către apocalipsa digitală”,  trec in revista cateva dintre anticiparile tehnologice ale analistilor, care in mare parte au si devenit realitate. Chiar daca unele dintre ele nu ne ofera perspective prea promitatoare, merita sa ne concentram putin asupra lor si sa extragem ceea ce credem ca ne este util.

internetCare e viziunea analiştilor Gartner despre un viitor nu prea îndepărtat? Volumul tot mai mare şi mai mare de date ne va copleşi, senzorii de captare a informaţiilor vor fi peste tot, imprimarea 3D va schimba radical vechile procese de producţie, iar maşinăriile inteligente vor înlocui oamenii în cele mai grele sarcini şi nu numai… Directorii informatici fără flexibilitatea de a se adapta la noile tehnologii, vor deveni simpli custozi ai unor sisteme de back-end. Companiile care nu vor avea viziunea de a se adapta revoluţiei digitale riscă să intre în colaps. Avem destule exemple recente de branduri notorii precum Blackberry, Nokia sau Kodak, cu mari probleme.

Vestea bună este că noua revoluţie digitală va genera o creştere de peste 3.6% a cheltuielilor IT, estimate la peste 3.8 trilioane US$ în 2014. Vestea rea pentru actualii vendori este că peste două treimi dintre CIO intervievaţi de Gartner au declarant că până în 2017 îşi vor schimba furnizorii.

Dar, care sunt minunile cu care ne ameninţă analiştii?

Va invit sa le descoperiti singuri, cititind articolul “De la NASA la NSA, către apocalipsa digitală” din IT Trends.

Photo source: howstuffworks.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.