SASE CARACTERISTICI DE CARE AI NEVOIE PENTRU MOBILITATE LA MAXIM

Iata un fragment din materialul “Mobile Workspaces – The Future of Work (and Life)” publicat in “Catalogul Cloud Computing Romania – editia a II-a IaaS”, in care se prezinta principalele avantaje oferite de solutiile Citrix pentru utilizatorii mobili care au nevoie de un spatiu de lucru complet mobil.Capture CITRIX

Care ar fi caracteristicele esentiale de mobilitate pe care trebuie sa le ofere un astfel de spațiu de lucru mobil?:

Accesul la aplicatii – Numarul de aplicatii folosite este în continuă creștere, fie ca este vorba despre aplicatii Windows, mobile sau aplicatii SaaS oferite in cloud. Un spatiu de lucru mobil trebuie sa ofere acces la oricare aplicatie care permite unei persoane să fie productiva.

Acces la datele companiei – Pentru a fi eficienti, angajatii trebuie sa poata avea acces la date. Un spațiu de lucru mobil trebuie să includă accesul securizat la toate datele companiei, pentru ca angajatii să poată lucra și să partajeze informatii.

Acces la instrumente de colaborare –  Posibilitatea de a continua lucrul cu colegii, partenerii sau clientii, chiar si cand utilizatorul nu este in birou, e din ce in ce mai importanta. Un spațiu de lucru mobil trebuie să includă instrumente care să permită oamenilor sa colaboreze, să poata comunica prin sistemule de videoconferinte sau sa partajeze fişiere, ca si când ar fi toti în acelasi spatiu.

Acces la intranet şi alte resurse interne – Accesarea resurselor companiei, aplicatiilor si a datelor, atunci cand utilizatorul este in afara firewall-ului nu este intotdeauna uşoara. necesară. Mobile workspace trebuie sa faca acest lucru posibil si să ofere acces nelimitat la datele protejate, după identificarea și autentificarea echipamentelor.

Accesul la continut de oriunde si de pe orice dispozitiv – Oamenii lucrează din locuri diferite folosind un amestec de echipamente personale și ale companiei. Majoritatea angajaților utilizează pe mai multe echipamente intr-o singura zi. Spațiul de lucru trebuie să fie accesibil de pe toate aceste dispozitive indiferent de locatie si dispozitiv.

Flexibilitate pentru IT de a presta servicii, peste orice rețea si din cloud – Serviciile IT pur şi simplu nu mai sunt livrate de datacentre-ul local sau intr-un LAN, si trebuie sa fie capabile sa ruleze in orice tip de cloud (privat, public sau hibrid)sau livrate peste orice rețea (LAN, WAN, 3G \/ 4G, etc.).

 

Vedeti ce contine solutia completa Citrix Mobile Workspace citind articolul integral: “Mobile Workspaces – The Future of Work (and Life)”, scris pentru “Catalogul Cloud Computing Romania – editia a II-a IaaS” de Marius Musat, Citrix Product Manager la Logicom Romania.

 

 

Image source: Citrix.com

Related articles: 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.