BUSINESS SIMPLICITY AS A SERVICE SAU VIZIUNEA ORANGE DESPRE CLOUD

Operatorii telecom constituie o categorie aparte de jucatori pe piata serviciilor de cloud. Investitiile continue in infrastructura si tehnologie se materializeaza intr-o cursa perpetua pentru cresterea calitatii serviciilor Internet si faciliteaza accesul mobil de pe terminale tot mai intligente. Si cum acolo unde este Internet, este si acces la cloud, majoritatea operatorilor telco si-au introdus in portofoliu si o serie de servicii cloud computing adaptate la profilul utilizatorilor curenti.

Iata in continuare un rezumat al unui material publicat in Catalogul Cloud Computing, ed.a 2-a, IaaS, in care se face o prezentare a serviciilor cloud oferite de Orange clientilor din zona corporate si utilizatorilor particulari.

 

Orage Device ManagementServiciile Cloud au devenit un element central in strategia Orange de dezvoltare a noilor solutii pentru companii. Orange a continuat sa integreze retelele si tehnologiile pe care le administreaza si sa dezvolte servicii si solutii convergente care sa faca experienta digitala mai simpla si mai intuitiva, ceea ce ajuta companiile sa devina mai flexibile, mai eficiente si mai agile. Avantajele sunt reprezentate de optimizarea investitiilor in infrastructura, convertirea costurilor CAPEX in OPEX si utilizarea celor mai noi tehnologii. In ultimul an, Orange Romania a adaugat serviciului Flexible Computing, noi aplicatii de infrastructura, colaborare si productivitate. Serviciul Business One Voice este unica solutie de voce convergenta fix-mobil din Romania ce se bazeaza pe tehnologia cloud, prin care este asigurata unificarea completa a serviciilor de voce mobila si fixa. Business One Voice se adapteaza celor mai variate tipuri de locatii ale clientilor, integreaza tehnologii variate (IP, analogica sau TDM) si permite managementul rapid al unui numar oricat de mare de utilizatori, indiferent de complexitatea ierarhiilor si de numarul de profiluri de utilizatori. Orange Mobile Device Management este un alt serviciu cloud care permite administrarea flotei de dispozitive mobile ale unei companii de oriunde, oricand, de pe orice dispozitiv.

Abonatii Orange din categoria persone fizice au acces la Orange Cloud, un serviciu dedicat ce poate sa creeze un backup al continutului digital, sa il sincronizeze, iar apoi sa il ofere pentru vizualizare si distribuire de cate ori e nevoie. Astfel,  orice utilizator privat poate sa isi pastreze pozele, secventele video, muzica, documentele, calendarul si contactele intr-un singur loc. In plus, ele pot fi accesate in orice moment, de oriunde, de pe un calculator, tableta sau smartphone cu Android sau iOS.

 

Pentru a avea o imagine completa asupra serviciilor cloud de la Orange cititi materialele “Cloud – aplicatii, servicii si solutii convergente” si “Orange Cloud” publicate in Catalogul Cloud Computing Romania, editia a 2-a, IaaS.

Related article: CATALOGUL CLOUD COMPUTING – Editia a II-a, IaaS” – cloud☁mania, Iunie 2014

Image Source: Orange-business.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.