DE LA RANDUNELE ROSII SI ALBASTRE LA CABINETE MULTIMEDIA SI INSTRUIRE ONLINE

Importanta tehnologiilor moderne pentru educatie este majora. Simultan cu pregatirea pentru viata si o cariera trebuie sa ne pregatim pentru tehnologie, sa o intelegem, sa stim sa o folosim. Parte din lucruri le deprindem natural, prin simpla utilizare, dar asta nu e suficient. Handicpul intre ceea ce se preda si cum se preda in scoli si ceea ce este nevoie in realitate este enorm… “A inceput scoala: v-ati salvat temele in cloud?” este un articol de sezon, publicat in IT Trends, unde pe langa consideratiile personale legate de acest subiect, puteti vedea care sunt cele 10 atributii esentiale ale unui invatamant modern…

Tablet_classroomSuntem produsele unei culturi în care dezvoltarea noastră personală și profesională nu poate fi scoasă din contextul inovațiilor tehnologice. Ce se întâmplă cu școala și în general cu întregul sistem educațional în viitoarea perioadă de dominare clară a tehnologiilor avansate precum Cloud Computing, Big Data sau Internet of Things?

Indiferent în ce ”epocă” am terminat școala, ne aducem aminte cu nostalgie de această perioadă. Sarafane apretate și uniforme călcate pentru unii, blugii cât de cât spălați și tricouri cu paiete pentru alții, ghiozdanele, călimările și penarele de lemn pentru unii, gențile de plastic, gelul de păr și rujurile pentru alții… Indiferent de sex, religie și apartenență politică, cam toți simțeam la fel începutul școlii. Ceea ce diferea, de la o generație la alta, era tehnologia. Dacă la unii numărătorile cu rândunele roșii și albastre erau singurele accesorii de calcul existente, cei care acum aniversează 15-20 de ani de la absolvire au mai văzut câte un PC486 sau chir câte un laptop de primă generație.

Cititi articolul integral “A inceput scoala: v-ati salvat temele in cloud?”, publicat in IT Trends din Octombrie 2014.

Image source: useoftechnology.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.