SQL Server 2005 fara suport Microsoft din 12 Aprilie 2016

Ce ofera Microsoft „la schimb” utilizatorilor de SQL Server 2005?

Intr-o perioada in care tot vorbim de explozia volumului de date, de viteza, de stabilitate si de securitatea informatiei, accesarea si analiza digitala a informatiei sunt vitale pentru business.

Una dintre optiuni este SQL Server 2014, oferit atat intr-o versiune stand-alone ce poate rula pe infrastructura proprie a clientului, cat si in varianta hibrida construita pe o platforma Azure in care unul sau mai multe servicii sunt accesate din cloud.

ms support SQL 2005
SQL 2005 Migration

Cat de eficienta este migrarea de la SQL Server 2005 la SQL Server 2014? Un studiu Forrester Consulting apreciaza o perioada medie de amortizare de noua luni si jumatate si o rata de returnare a investitiei (ROI) de 113% pentru clientii care trec la SQL Server 2012 sau 2014 de la versiunea 2005. Noua solutie asigura o performanta generala de 13 ori mai mare, iar in anumite scenarii particulare precum procesarea in-memory, viteza de tranzactionare si interogare poate creste de pana la 100 de ori.

Incheierea suportului tehnic inseamna ca Microsoft nu va mai furniza actualizari de software sau suport tehnic, inclusiv in probleme de securitate pentru SQL Server 2005, incepand din aprilie 2016. Clientii care inca folosesc servicii SQL Server 2005 mai au la dispozitie circa trei luni pentru pregatirea unui plan de migrare, fie catre o instanta fizica de SQL Server 2014 ce ruleaza pe propria infrastructura hardware, fie catre o solutie virtuala bazata pe Microsoft Azure si noul serviciu Microsoft Azure SQL Database. Pentru aceasta migrare clientii pot folosi deja „Microsoft Assessment and Planning (MAP) Toolkit un instrument de audit si evaluare a nevoilor de baze de date pentru clientii de SQL Server 2005.

In decembrie 2015 s-a anuntat Microsoft SQL Server 2016, aflata deja in stadiul de „public preview”. Conform producatorului, SQL Server 2016 e construita pe baza celor mai noi tehnologii de operare si securitate a datelor, ce integreaza servicii de cloud, analiza in timp real si vizualizarea mobila a datelor.

Mai multe informatii despre incetarea suportului pentru SQL 2005 si avantajele oferite de migrarea catre o versiune mai noua pot fi gasite intr-un util infograph ce poate fi accesat AICI.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.