Invitație la Dezbaterea Națională ”Smart City 2017 – 2020”

Cum asigurăm tranziția de la programele pilot la transformarea digitală într-un mod mod cât mai inteligent? Cum implementăm elementele de mobilitate, eficiență și accesibilitate în condițiile economice de astăzi? Cum lucrează inovația pentru cetățean, administrație și mediul de afaceriCum a devenit calitatea vieții și dezvoltarea afacerilor o provocare permanentă pentru administrația publică și companiile de tehnologie avansată?

Puteți afla răspunsuri la aceste întrebări prin discuțiile propuse în cadrul evenimentuluiDezbatere Națională Smart City 2017-2020” dedicat primarilor, consilierilor, managerilor și specialiștilor în servicii publice  –  care se va desfășura pe 16 și 17 mai 2019 la București, la hotelul Pullman.  

Agenda va fi structurată pe Paneluri de discuții între reprezentanții autorităților publice si cei ai firmelor private, legate de nevoia de dezvoltare a orașelor, soluții noi funcționale, modalități de finanțare, trenduri, strategii locale etc. și sesiuni de prezentări ale soluțiilor de tip smart city oferire de companii. Pe parcursul evenimentului va tiu de expunere a produselor și soluțiilor prezentate.

Știm că orice oraș are probleme cu infrastructura, cu fluidizarea traficului, cu parcările, cu iluminatul, cu securitatea publică sau cu reducerea poluării. Pe de altă parte orașele sunt hub-uri pentru business, campusuri academice, centre culturale sau nuclee de știință. Pe măsura dezvoltării urbane e nevoie de redimensionarea serviciilor, estimarea dinamicii și controlul costurilor.

În aceste condiții, ”Smart City” nu reprezintă doar  o etichetă pe care o poate afișa orice primărie care a demarat o acțiune de modernizare. Smart City este o atestare a faptului că o comunitate urbană a reușit să facă pași importanți în procesul de transformare digitală. Un oraș inteligent este reprezentat în primul rând de comunitățile inteligente care locuiesc și muncesc într-un areal urban. Dezvoltarea urbană accelerată și suprapopularea orașelor sunt printre cele mai critice provocări pe care noul val de tehnologii digitale le are de rezolvat. Peste 50% din populația Globului trăiește azi în mediile urbane și contribuie cu peste 80% din GDP-ul mondial.

Ca și edițiile precedente, evenimentul este moderat de Marius Bostan –fost ministru MCTI și inițiator al Dezbaterii Naționale Smart City 2017-2020 și al proiectului Alba Iulia Smart City. Invitatul special al sesiunii de deschidere este Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale

Agenda evenimentului conține un mare număr de participanți la discuții, printre care primari, manageri și specialiști ai administrațiilor publice locale din Alba Iulia, București, Iași, Măgurele, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Reșița, Slobozia și Timișoara.

Totodată, vor susține expuneri ale soluțiilor Smart City promovate în România reprezentanți ai companiilor Orange Romania, Axionet, Certsign, Electrogrup, Eventya, Expertissa, Ingenious, Intrarom,  Knosis.ai & Envisage.ai,  Signify, Syncrobots, Urban Scope

Informații complete despre eveniment, agendă, vorbitori și companiile participante pot fi găsite pe pagina oficială a Dezbaterii.

Dacă doriți să participați, nu trebuie decât să accesați linkul către Formularul de înregistrare.  

OrganizatoriConcord CommunicationFundația Națională a Tinerilor Manageri și publicația GoodNews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.