DESPRE VIITORUL DIGITAL AL ROMÂNIEI LA IT&C SUMMIT 2020

Industria de IT&C rămâne unul dintre cele mai dinamice segmente de dezvoltare ale economiei, atât prin ritmul deosebit de ridicat al inovației, cât și prin implicațiile pentru business al asimilării noilor tehnologii. Migrarea în Cloud, comunicațiile 5G și securitatea informației în contextul infrastructurii digitale naționale sunt temele cele mai fierbinți care vor fi abordate în ce-a de-a doua ediție a evenimentului ”IT&C Summit 2020 – Provocările anului 2020 pentru industria IT&C din România”, organizat de revista Newsweek România pe 18 martie la Hotel Pullman din București.

Tehnologiile Cloud computing nu mai sunt de mult o noutate. Industria de Cloud oferă atât oportunitatea scăderii costurilor și eficientizării afacerilor, cât și suportul de infrastructură necesar pentru adoptarea altor tehnologii de frontieră, precum Big Data, Blockchain, Edge computing sau Artificial Intelligence. Migrarea datelor în Cloud nu mai este o opțiune, devenind o necesitate ce poate conduce la generarea de schimbări semnificative pentru furnizorii de servicii, producătorii de echipamente, dar și pentru piața muncii.

În panelul dedicat de la IT&C Summit reprezentanții unor instituții de stat precum Autoritatea pentru Digitalizarea României, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Centrul National Cyberint vor discuta despre provocările pe care tehnologiile Cloud ale anului 2020 le produc la nivelul companiilor și a instituțiilor de stat și care sunt efectele generate.

Tehnologia 5G va revoluționa Internetul și serviciile online, oferind o serie întreagă de beneficii. În cadrul panelului dedicat 5G de la IT&C Summit se va discuta care este stadiul licitației de spectru și care este soluția pentru autorizarea mai facilă a lucrarilor în comunicatii? Alte subiecte conexe sunt legate de oportunitatea modificării cadrului legal și care sunt domeniile de aplicabilitate a tehnologiei 5G, dincolo de creșterea vitezei de transfer a datelor.

Reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice, ANCOM și Camerei Deputaților vor discuta despre nivelul de pregătire al economiei pentru asimilarea tehnologiilor 5G și vor prezenta studii de caz.

Noile tehnologii și transformarea digitală vin cu o serie de noi provocări privitoare la securitatea și confidențialitatea datelor. Pe măsura evoluției tehnologice, atacurile cibernetice sunt tot mai sofisticate și o aliniere a strategiilor naționale de prevenție la amenințările cybercibernetice este vitală în contextual în care vorbim despre infrastuctura critică a țării în contextul digitalizării.

Care este stadiul de adopție al politicilor publice gândite la nivel European, dar și nivelul de pregătire al populației și angajaților pentru conștintizarea atacurilor cybernetice și primele reacții de protejare, prin prisma Directvei NIS pentru infrastructurile Critice, sunt temele de dezbatere ce vor fi abordate de reprezentanții CIO Council Romania, CERT.RO,  ANISP și ANRE.

A doua ediție IT&C SUMMIT organizat de revista Newsweek România, reunește decidenți ai politicilor publice care privesc noutățile tehnologice ce ne vor afecta în perioada imediat următoare, reprezentanți ai autorităților de supraveghere și reglementare, dar și ai companiilor din mediul privat.

Detalii complete despre vorbitorii invitați și Agenda completă pot fi găsite pe site-ul IT&C Summit 2020 

30% DISCOUNT!

CloudMania este partener media al IT&C Summit 2020. Cei interesați pot beneficia de 30% DISCOUNT pentru taxa de înregistrare, dacă la înscriere menționați că participați la recomandarea CloudMania.

 Vă așteptăm la IT&C Summit 2020!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.