PROVOCĂRILE CIO ÎN NOUA LUME A  INTELIGENȚEI ARTIFICIALE

Și în acest an, conferința anuală organizată de CIO Council Romania propune o temă de foarte mare actualitate, legată de transformarea atribuțiilor unui director informatic în noua lume digitală, dominată de tehnologii avansate precum Cloud, Big Data, 5G, ArtificiaI Intelligence, Machine Learning, Internet-of-Things, Blockchain și altele de care nu s-a auzit încă, dar despre care cu siguranță că vom vorbi cât de curând.

”THE CIO LEADERSHIP IN THE NEW AI WORLD ORDER” este tematica sub al cărui generic se desfășoară anul acesta Conferința Națională CIO Council 2020 care va avea loc pe 7 aprilie la Radisson Blu Hotel din București.

Tematica nu este chiar nouă, implicațiile pentru business ale noilor tehnologii fiind dezbătute și la conferința CIO Council de anul trecut. Vezi detalii în articolul ”Rolul Major al CIO în transformarea culturală din revoluția digitală”.

„Inteligența Artificială, Machine Learning, Computer Vision și alte trenduri IT modifică radical industriile, afacerile și societatea în general, poziționând din nou rolul CIO și al departamentelor IT în fruntea procesului global de Transformare Digitală și consolidând rolul strategic al CIO în organizații”,  spunea Yugo Neumorni, președinte CIO Council Romania în deschiderea conferinței CIO Council 2019. ”Potențialul transformațional enorm al Inteligenței Artificiale în procesele de business ale companiilor dar și în societate va fi analizat din toate unghiurile, transparent, în cadrul Conferinței Naționale CIO Council alături de experți din industrie”. 

Există tot mai multe evidențe că directorii de IT își recapătă încet, dar ferm, locurile cuvenite în Consiliul de administrație al organizației, asumându-și rolul de a conduce călătoria de transformare digitală. Pe măsură ce companiile inventează noi modele de afaceri prin transformare digitală, directorii IT își perfecționează atribuțiile. Modelul ideal al noului CIO este cel de vizionar, responsabil de asumarea riscurilor, inspirând conducerea și angajații și conducând viziunea companiei prin tehnologie.

CIO Council Conference este concepută ca un forum ce oferă o platformă de relaționare pentru CIO-uri și CxO de la organizații de frunte. Participanții se pot implica în dezbateri și în schimbul de cunoștințe inovatoare cu membrii Consiliului CIO și cu liderii industriei cu privire la oportunitățile pe care le oferă transformarea digitală pentru a obține un avantaj competitiv.

Principalele subiecte care vor fi dezbătute la conferința de anul acesta:

 • Transformarea afacerilor digitale
 • Topul tendințelor digitale pentru 2021. Cum va arăta viitorul?
 • Consolidarea afacerilor prin inteligență artificială, învățare automată și robotică
 • Informații de afaceri și analize avansate
 • Strategia de Cloud și infrastructură
 • Robotic Process Automation (RPA) pentru a reproiecta procesele de afaceri
 • Provocările cibersecurității în lumea digitală. Securitate, risc și conformitate
 • Care este rolul CIO în noua ordine mondială AI?
 • Conducere și planificare strategică
 • Secretul tehnologiei blockchain
 • Forța de muncă digitală. Viitorul muncii

Pentru detalii legate de înscriere și Agenda evenimentului vă invităm să accesați pagina oficială: CIO COUNCIL CONFERENCE 2020

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.