AUTODESK CLOUD – ACCES NELIMITAT LA INSTRUMENTE AVANSATE DE PROIECTARE ŞI SIMULARE

S-a vorbit destul de puţin despre faptul că Autodesk a fost printre pionierii promovării cloudului, de mai bine de zece ani oferind clienţilor săi posibilitatea de a folosi o serie de instrumente şi facilităţi de proiectare asistată care puteau fi rulate în cloud. Primul produs din această serie a fost Autodesk Buzzsaw. Autodesk Cloud

Odată cu deplina afirmare a cloudului, începând din anul 2011, Autodesk a lansat o serie de facilităţi reunite sub denumirea generică Autodesk Cloud. În plus, clienţii care optau şi pentru achiziţia de subscripţie puteau beneficia de acces exclusiv la o serie de instrumente de rendering şi optimizare a proiectării de înaltă performanţă, precum şi la facilităţi de colaborare mult îmbunătăţite. Mai mult, clienţii pot beneficia de un spaţiu de stocare online de 25 GB pentru fiecare licenţă cumpărată cu subscripţie.

În prezent, aplicaţiile dezvoltate pe cloud precum Autodesk Cloud documentsAutoCAD WS sau Autodesk Design Review asigură utilizatorilor libertatea de a lucra de unde doresc şi când doresc, având posibilităţi practice nelimitate de vizualizare, partajare a desenelor şi a schiţelor cu orice coleg, partener sau client, aflat oriunde. Oricine poate să îşi descarce pe un smartphone sau pe o tablet aplicaţiile mobile AutoCAD WS şi Autodesk Design Review.

Serviciile exclusive în cloud oferite clienţilor care au subscripţie activă asigură proiectanţilor, inginerilor sau artiştilor digitali cele mai sofisticate facilităţi de comunicare vizuală 3D de înaltă definiţie, soluţii de simulare şi colaborare, precum şi soluţii Product Lifecycle Management. Printre aceste servicii exclusive se numără:

  • Autodesk Cloud rendering ― clienţii cu subscripţie activă de Autodesk Design Suite sau Autodesk Building Suite în variantele Premium şi Ultimate au acces la facilităţi performante de rendering, ceea ce le permite o mai bună vizualizare a desenelor, creşterea numărului de renderizări şi reducerea investiţiilor în hardware.
  • Autodesk Inventor optimization ― clienţii cu subscripţie de Autodesk Product Design Suites, ediţiile Premium şi Ultimate pot avea acces la un instrument de simulare intuitiv bazat pe cloud, care le permite testarea virtuală a unui număr impresionant de opţiuni pentru prototipurile lor.
  • Autodesk Revit Conceptual Energy Analysis ― clienţii de Autodesk Revit Architecture sau Autodesk Revit MEP pot extinde facilităţile de proiectre şi desenare dincolo de ecranul desktopului, prin funcţii avansate de analiză bazate pe cloud.
  • Autodesk Green Building Studio – este un sistem software ce permite clienţilor de Autodesk Building Design Suite cu subscripţie să aibă acces la o serie de servicii cloud destinate proiectanţilor, inginerilor sau arhitecţilor ce efectuează multiple analize şi iteraţii legate de structura clădirilor.
  • Autodesk Buzzsaw software as a service (SaaS) ― clienţii de Autodesk Vault Collaboration AEC cu subscripţie pot avea acces la soluţii de administrare a documentelor, datelor şi desenelor specific proiectării din arhitectură, inginerie, firme de construcţii sau operatori de infrastructură.

Printre alianţele tehnologice strategice dezvoltate de Autodesk în zona soluţiilor de virtualizare şi cloud computing se numără vechi parteneriate cu vendori dedicaţi precum Amazon şi Citrix. Astfel Autodesk colaborează de peste trei ani cu Amazon Web Services pentru găzduirea unor apicaţii de vîrf, precum Autodesk Homestyler sau serviciile Web Autodesk Seek. Amazon Web Services asigură soluţiilor Autodesk flexibilitatea de a beneficia de fenomenala scalabilitate a platformelor cloud prin Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) sau capacitate de stocare rezilientă cu Amazon Simple Storage Service (S3) şi Elastic Block Store (EBS).

De mai mulţi ani Autodesk colaborează foarte strâns cu Citrix pentru a asigura utilizatorilor săi posibilitatea să beneficieze de impresionantele atuuri oferite de utilizarea aplicaţiilor virtuale. Autodesk este astfel cel mai important sau poate chiar singurul furnizor de aplicaţii CAD- CAM- GIS care îşi poate rula peste 12 aplicaţii pe platforma Citrix XenApp, în cadrul programului “Citrix Ready”.

Tags: Subscriptii, acces exclusiv, High-Performance Design Optimization, Vizualizare şi colaborare în cloud

One thought on “AUTODESK CLOUD – ACCES NELIMITAT LA INSTRUMENTE AVANSATE DE PROIECTARE ŞI SIMULARE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.