Storage-as-a-Service o solutie viabila?

Capture Club IT&C

Cloud-ul nu mai este doar o modă, un concept teoretic şi subiect de dispută între vizionari şi ceptici. Beneficiile oferite de cloud ţin deja de best-practice. De la bun început, cele mai “cloud-compatibile” soluţii au fost cele de comunicare, partajare, şi salvare a datelor.

Cloud-Storage

Pe lângă vendorii tradiţionali precum IBM, Oracle, EMC sau HP care au început să aloce o bună parte din investiţii către dezvoltarea tehnologiilor cloud, au apărut şi furnizori noi, specializaţi pe servicii care oferă utilizatorilor avantaje substanţiale, la presiunea unei pieţe tot mai concurenţiale.

Managementul informaţiilor în cloud include o complexitate de domenii şi subdomenii, de la simplul transfer de fişiere, la stocarea, arhivarea, partajarea, analiza sau recuperarea datelor. Cele mai accesate servicii de data management au plecat din zona de consumer, unde apetitul pentru stocarea datelor în formate multimedia creşte exponential.

Conform Gartner, peste 7% dintre utilizatorii privaţi cu acces la Internet îşi salvează datele în cloud, iar până în 2016 utilizatorii de servicii de storage-as-a-service vor ajunge la 36%. Eu cred că şi mai devreme. Cine nu are poze salvate pe Picassa sau filmuleţe pe YouToube… Există statistici care arată că peste 3125 de fotografii digitale sunt încărcate pe Flickr în fiecare minut, iar pe Instagram cam 3600.

Cititi tot articolul “E bine sau nu sa stocam in Cloud?” pe pagina Club IT&C.

Sursa: “E bine sau nu sa stocam in Cloud?”, Club IT&C, 21 Junie 2013  

Photo Source: Fortressitx.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.