PREGATITI-VA PENTRU CCSK – SINGURA CERTIFICARE INDEPENDENTA DE SECURITATE IN CLOUD

Bucuresti, 1-3 Octombrie 2014, Sediul Microsoft Romania

CCSKParteneriatul dintre EuroCloud Romania, Microsoft Romania si Cloud Security Alliance (CSA) ofera celor care vor sa se specializeze in problemele de securitate in cloud posiblitatea de a participa la o sesiune de trei zile organizata intre 1 si 3 Octombrie la sedul Microsoft Romania din Bucuresti.

Prima zi va incepe cu o sesiune de prezentari cu participare gratuita, ce va aborda subiecte legate de aspectele esentiale ale tehnologiilor cloud, necesitatea certificarilor pentru cloud si realitati concrete ale pietei.  A doua parta a zilei de 1 Octombrie si cele 2 zile de training care urmeaza vor fi dedicate pregatirii pentru certificarea CCSK (Cloud Certification Security Knowledge), care include si exercitii practice si la care participarea se face pe baza unei taxe, care include si voucherele de examen. Trainingul va fi asigurat de Dr. Peter H.J. van Eijk, unul dintre cei mai specializati experti in cloud computing ai momentului, care colaboreaza cu CSA si care a pus bazele unui complex program de instruire in cloud ce se deruleaza in Europa, Statele Unite, India, Orientul Mijlociu si Asia. Domnul van Eijk are peste 30 de ani de experienta ca manager de proiect, consultant si instructor in domeniul cloud computing si alte modele de infrastructuri digitale.
PvEDesi tot mai multi au auzit despre cloud computing, putini sunt aceia care sunt pregatiti sa inteleaga conceptul si tehnologiile, printr-o viziune clara asupra beneficiilor si vulnerabilitatilor.

Securitatea platformelor cloud a fost de la bun inceput o frana in nivelul de receptivitate a pietei pentru serviciile cloud, cauza fiind deopotriva datorata celor care dintr-o lipsa de adaptabilitate si de viziune au preferat sa conteste cloudul, dar si celor care tehnic nu erau inca destul de pregatiti sa il sustina.

In mod traditional, problemele de securitate IT erau legate doar de riscurile la care era expusa infrastructura, ceea ce nu mai e de loc suficient pentru un model bazat pe cloud.  Acum, pe langa infrastructura trebuie protejat si nivelul managerial, datele trebuie securizate pentru intreg ciclul de viata al sistemului sau solutiei, la fel ca si aplicatiile, la fel ca si utilizatorii.

Cloud Certification Security Knowledge (CCSK) dezvoltata de Cloud Security Alliance va pregateste pentru toate astea si va ofera o buna acreditare pentru noile competente acumulate.

Cloud Security Alliance (CSA) este cea mai importanta organizatie internationala non-profit  dedicata 100% problemelor de securitate in sistemele cloud. “Security Guidance for Critical Areas of Focus in Cloud Computing, V3.0“ este la aceasta ora cel mai important catalog de best practices in probleme de Securitate cloud. “Cloud Computing: Benefits, Risks and Recommendations for Information Security” este un whitepaper realizat de European Network and Information Security Agency (ENISA), fiind considerat un alt jalon important in tezaurul de cunostere a problemelor de Securitate.

Cloud Certification Security Knowledge (CCSK) reprezinta in primul rand o dovada a faptului ca detinatorul a parcurs cu succes procesul de cunostere si de examinare ce acopera conceptle cheie definite de CSA si ENISA. Acesta este singura certificare pentru probleme de Securitate in cloud computing total neutra fata orice vendor din industrie.

Daca sunteti interesati de participarea la sesiunea deschisa din 1 Octombrie si de inscrierea la programul de instruire pentru certificarea CCSK, trimiteti un mesaj pe adresa: cloudmania2013@gmail.com si veti primi un set complet de informatii legate de Agenda trainingului si formalitatile de inregistrare sau  completati formularul de contact de mai jos:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.