CASTIGATORII EuroCloud AWARD 2014 ROMANIA

LogoEuroCloudRomania3EuroCloud Romania a anuntat castigatorii competitiei interne EuroCloud Award 2014, care vor merge anul acesta la Luxemburg pentru a reprezenta Romania in competitia Premiilor EuroCloud Europa 2014.

A fost a doua editie a celebrei competitii organizata in Romania de EuroCloud. Scopul concursului EuroCloud Award este evidentierea solutiilor de business inovatoare, recunoasterea performantelor industriei locale de cloud, precum si promovarea unui climat competitional in cadrul furnizorilor romani de servicii cloud.

Evaluate de catre un juriu independent, din care anul acesta a avut cinstea sa faca parte si cloudmania, premiile EuroCloud Romania fac parte din competitia europeana. Castigatorii din Romania sunt deja nominalizati in finala competitiei europene, ai ai carei invingatori vor fi anuntati in 30 septembrie 2014 la Luxemburg, in cadrul unei traditionale gale organizata in cadrul Congresului EuroCloud.

eurocloud_award_2014Pentru a acoperi cat mai bine diversitatea tot mai mare a serviciilor de cloud oferite, anul acesta au fost stabilite mai multe categorii fata de editia din 2013:

  • Cel mai bun serviciu SaaS de pe piata 
  • Cel mai bun serviciu IaaS/PaaS de pe piata
  • Cel mai inovativ startup de cloud
  • Startup-ul de cloud cu cel mai bun potential de business
  • Cel mai bun serviciu de cloud pentru sectorul public
  • Serviciul de cloud cu cel mai mare impact in business

In urma procesului de jurizare, anul acesta au fost acordate premii doar la acele categorii care au corespuns tuturor conditiilor de reprezentabilitate stipulate de regulamentul international al competitiei.

Asadar, laureatii competitiei EuroCloud Award Romania 2014 sunt:

  • Cel mai bun serviciu SaaS: 4PSA cu serviciul VoipNow Cloud on Demand 
  • Cel mai bun serviciu IaaS/PaaS: BigStep cu solutia Full Metal Cloud
  • Cel mai inovativ start-up de cloud: Marketizator
  • Cel mai bun serviciu de cloud pentru sectorul public: Ymens cu proiectul “Registrul pacientilor cu poliartrita reumatoida” 

 

Sa trecem scurt in revista fiecare dintre solutiile premiate:

VoipNow Cloud OnDemand, furnizor 4PSA –  platforma de comunicatii in cloud dedicata furnizorilor de servicii si organizatiilor care au nevoie de facilitati PBX Enterprise, comunicare video, mesagerie instant, elemente de contact center, conferinte, fax si mobilitate. Cu serviciile VoipNow Cloud OnDemand beneficiarii au acces la aceleasi solutii de inalta performanta pentru comunicarea in cloud, care ruleaza in propria infrastructura cloud. Solutia poate fi instalata si configurata in mai putin de o ora si oferita ca UC-as-a-Service.

Bigstep Full Metal Cloud, furnizor Bigstep – este o solutie de tip IaaS de inalta performanta pentru aplicatiile big data ce ofera o extraordinara scalabilitate fara a se baza pe un hypervisor, astfel incat poate asigura intreaga putere conferita de structura bare metal, precum si flexibilitatea si garantiile de securitate ale cloudului. Arhitectura solutiei o pozitioneaza ca ideala pentru structurile de cloud public care ruleaza aplicatii big data de mare putere, cu performante  care pot fi cu 300-500% superioare aplicatiilor similare ce ruleaza in mediile publice bazate pe infrastructuri virtuale.

Marketizator, furnizor Marketizator Friends – este o aplicatie de tip SaaS destinata marketerilor. Aceasta ajuta marketerii fara cunostinte tehnice sa faca diverse ajustari ale site-ului in vederea imbunatatirii vanzarilor, sa insereze diverse mesaje personalizate in functie de istoricul respectivului vizitator sau sa insereze sondaje de opinie. Mesajele si sondajele de opinie pot fi declansate in momentul in care vizitatorul doreste sa iasa din pagina.

Registrul Național al Pacienților cu Poliartrită Reumatoidă, furnizor Ymens – Asociația Registrul Român de Boli Reumatice și compania de cloud Ymens au dezvoltat și implementat un sistem cloud de referinta pentru sectorul public de sanatate din Romania. Dezvoltat la nivel national, sistemul este dedicat automatizarii fluxului dosarelor pentru pacientii cu poliartrita reumatoida. Doar in perioada primului an de utilizare, aceasta solutie a deservit peste 4000 de pacienti din intreaga tara si a crescut eficienta, rapiditatea si acuratețea fluxului de aprobare pentru zece terapii biologice.

Sa tinem pumnii pentru reprezentantii nostri in finala continentala a competitiei EuroCloud Award 2014!

 

Related Articles:

 

 

 

 

2 thoughts on “CASTIGATORII EuroCloud AWARD 2014 ROMANIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.