Fujitsu propune MetaArc pentru modelarea viitorului digital

 

Continuăm seria de prezentări dedicate modului în care producătorii IT adresează provocările transformărilor digitale cu una dintre soluțiile propuse de Fujitsu.  MetaArc este o platformă digitală de business care asigură funcționalități sporite de asimilare la scară globală a noilor tehnologii digitale precum Big Data, mobilitate enterprise și Internet of Things.

Alternativa oferită de arhitecturile bimodale

Parcurgem o perioadă în care organizațiile identifică în mod inevitabil nevoia de înlocuire a vechilor sisteme de calcul cu o arhitectură IT bimodală. Conform Gartner, conceptual ”bimodal IT” se referă la companiile care dezvoltă două moduri e infrastructură IT, fiecare proiectat pentru a dezvolta și a transmite infomația și servicii tehnologice în propriulsău fel. Primul mod este cel traditional, subliniind sclabilitatea, eficiența, siguranța și acuratețea, în timp ce al doilea pune în valoare agilitatea și viteza.

Fujitsu 1
Sursa: Fujitsu

Fujitsu MetaArc asigură întregul set de tehnologii, instrumente, servicii și parteneriate necesare pentru stabilirea unei fundații Cloud strategice, care asigură dezvoltarea modelelor de Cloud public, privat și hibrid. Platforma suportă furnizarea serviciilor bazate pe Cloud ”Fast IT”, folosite în mod uzual pentru inițiative bazate pe soluții digitale.

MetaArc suportă de asemenea modernizarea a ceea ce Fujitsu numește sisteme ”Robust IT” și permite clienților să valorifice informțiile rezidente în sistemele de date existente. Acest lucru se realizează prin conectarea inițiativelor digitale cu sistemele de bază moștenite, localizate de regulă on-premise sau într-un centru de date găzduit, oferind alternative mediilor IT hibride ce maximizează valoarea la nivelul întregii infrastructuri IT.

Un echilibru între rapiditate și robustețe

“Platforma digitală de business Fujitsu MetaArc permite clienților să adopte cu încredere modelul de transformare de business bazat pe echilibrul între rapiditatea și robustețea sistemelor IT. Prin modernizarea sistemelor de bază, clienții Fujitsu pot să beneficieze în mod simultan de de flexibilitatea dorită și de vizibilitate, siguranță și management competent. Cu MetaArc, Fujitsu reduce complexitatea si riscurile de administrare a mediilor hibride de IT aflate în dezvoltare, asigurând soluții Cloud, expertiză și servicii pentru ambele sisteme Fast IT și Robust IT ce integrează și orchestrează serviciile oferite de Fujitsu și de terți.”

Joel O’Halloran – Senior Vice President, Head of Managed Infrastructure Services and Digital Business Platform, Global Delivery la Fujitsu.

Cloudul nu mai e un avantaj competitiv, dar fără Cloud…

În actala economie aflată în continua transformare, folosirea unor soluții Cloud nu mai reprezintă în sine un avantaj competitiv, dar orice organizație care nu răspunde cerințelor imperative de schimbare este expusă cu siguranță unui dezavantaj competitiv… MetaArc asigură accesul la soluțiile și serviciile ce permit clienților să adopte modelele Cloud pentru întreg sistemul lor de afaceri.

Fujitsu se bazează pe teoria că avantajele competitive susținute de baze reale vor apărea prin realizarea unui echilibru între sistemele Fast IT și Robust IT, situație în care sunt valorificate toate datele și procesele prin integrarea și orchestrarea cu serviciile de Cloud oferite de Fujutsu și alți furnizori.

Chiar dacă soluțiile Cloud dezvoltate de clienți sunt destul de heterogene, platforma MetaArc asigură compatibilitatea atât cu soluțiile IaaS și PaaS oferite de Fujitsu, cât și cu serviciile Cloud oferite de terți. În același timp, organizațiile pregătite pentru Cloud pot adopta cu o mai mare ușurință noile tehnologii bazate pe Data Analytics sau pot răspunde mai bine la oportunitățile și provocările create de sistemele IoT, care prin conectarea a miliarde de dispositive generează volume uriașe de date care sporesc complexitatea ecositemului IT existent.

Beneficii MetaArc

MetaArc este un exemplu clasic de întreg care are o valoare mai mare decât suma componentelor sale. Printre funcționalitățile oferite se numără:

Integrare Multi-cloud – Într-un peisaj de medii heterogene, asigură servicii de management Cloud pentru sisteme Fast IT și Robust IT. Integrare, orchestrare și management pentru servicii Fujitsu sau terțe precum Amazon Web Services, Microsoft Azure, Salesforce.com și Microsoft Office 365.

Managed Services – Suport pentru medii Hybrid IT și acoperire pentru servicii și aplicații de infrastructură pentru Cloud și on-premise IT. Serviciile asigurate de Global Delivery Centers pot fi balansate în funcție de cerințele locale, cu acoperire 24/7.

Servicii Platformă – Asigură viitoarea generație de tehnologii ca servicii Cloud, cu suport pentru Big Data & Analytics, aplicații mobile, Internet of Things și Inteligență Artificială.

Servicii Cloud – Disponibile oricând pentru servicii IaaS VMware și Open Source pentru modele de Cloud public, virtual privat sau privat.

Fujitsu K5

În prima jumătate a anului viitor Fujitsu va lansa K5 – noua generație de servicii Cloud ce vor include soluții IaaS (VMware, OpenStack și Bare Metal) și PaaS – cu funcționalități de migrare către noile platforme și o integrare mai eficientă între sistemele Fast IT și Robust IT prin:

  • Identificarea aseturilor și migrarea acestora în Cloud
  • Îmbunătățirea securității la nivel de API
  • Dezvoltarea de noi siteme și procese
  • Accesarea datelor din sistemele IT existente
Fujitsu 2
Sursa: Fujitsu

 

Acest material a fost publicat cu titlul ”MetaArc – soluția Fujitsu pentru modelarea viitorului digital” și în Catalogul Cloud Computing Romania – ediția a IV-a, Internet of Things, Pag. 46-47, Decembrie 2015

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.