Veeam – O evoluție susținută de galopul inovațiilor în tehnologiile Cloud

Între 25 și 27 mai s-a desfășurat VeeamON 2021, cea de-a șaptea ediție anuală a conferinței destinată utilizatorilor de soluții Veeam. Derulată online la scară globală, conferința a reunit peste 46 de sesiuni, care au oferit o imagine de ansamblu a viziunii si strategiei  Veeam pentru cele mai avansate soluții de protecție a datelor pentru Cloud, mașini virtuale, SaaS, Kubernetes și medii de lucru fizice.

Conferința VeeamOn a oferit o avanpremieră a viitoarei generații de soluții programate pentru lansare în a doua jumătate a anului 2021 și bazate pe inovații cheie pentru platformele AWS, Microsoft Azure, Google Cloud, Microsoft Office 365, precum și prima integrare a Kasten K10 pentru Kubernetes în platforma Veeam.

“Veeam este cea mai mare companie de stocare a datelor care nu produce medii de stocare sau infrastructură și este de departe cel mai mare furnizor specializat de protecție a datelor din lume”, a declarat Danny Allan, CTO și  SVP  Product  Strategy la Veeam. “Am migrat mai mult de 100 PB de date în infrastructura primilor trei furnizori de stocare în Cloud numai în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu 242 PB migrați în tot anul 2020, iar recent am depășit 1  milion de  instalări  active Veeam Backup & Replication”.

O strategie bazată pe o platformă unică

Platforma Veeam asigură protejarea și gestionarea resurselor în medii Cloud-native și Cloud-hibrid oferind funcții extinse pentru principalele platforme, mobilitate Cloud pentru backup, recuperare și migrare a sarcinilor de lucru în orice mediu. Veeam oferă acum suport nativ în Cloud pentru AWS, Azure și Google Cloud – sub o singură platformă comună în medii hibride/ multi-Cloud. Aceasta include, de asemenea, mobilitatea în Cloud pentru backup, recuperare și migrare, atât pentru sistemele on-premises, cât și în cele bazate pe Cloud public.

Cu ocazia conferinței, Veeam a anunțat suport pentru arhivarea datelor pentru AWS (Amazon S3 Glacier și Amazon S3 Glacier Deep Archive), Azure (Azure Archive Storage), Google Cloud (Archive Cloud Storage). Totodată, au fost extinse facilitățile de suport pentru soluții native în Cloud și recuperarea datelor precum Amazon EFS (Elastic File System) sau Azure SQL

O altă noutate se referă la cea de-a șasea versiune a soluției Veeam Backup pentru Microsoft Office 365 care va conține un nou portal de self-service, ce permite scăderea încărcării din departamentele IT, facilitând recuperarea datelor chiar de către utilizator și îmbunătățind modul de gestionare a restaurării datelor. Noua soluție Office 365 Backup Copy v6 permite clienților să facă rapid copii secundare direct din stocarea obiectelor în Azure Archive, Amazon S3 Glacier și Glacier Deep Archive, cu diferite opțiuni în funcție de perioada de retenție.

Ca răspuns la solicitările clienților din verticalele cheie, Veeam a anunțat suport pentru a patra platformă de virtualizare KVM / Red Hat precum și facilități puternice de protecție a datelor pentru infrastructură hiperconvergată Red Hat cu Veeam Backup & Replication.

Integrarea soluțiilor Veeam pentru Kasten K10 oferă clienților o locație integrată, centralizată, pentru stocarea copiilor de rezervă critice ale sarcinilor de lucru Kubernetes. Kasten K10 poate scrie în numeroasele depozite de stocare Veeam pentru gestionarea centralizată a datelor, extinde opțiunile pentru stocarea copiilor de rezervă Kubernetes în Cloud, local și în locații imuabile care elimină pericolul de ransomware.

O perspectivă istorică

Veeam este unul dintre cele mai bune exemple de dezvoltare în era digitală a Cloudului. Fondată acum peste un deceniu ca unul dintre primii furnizori de soluții de backup în mediile Cloud, compania Veeam și-a extins și consolidat continuu platforma, fiind recunoscută într-un timp foarte scurt ca fiind cea mai bună soluție de backup pentru VMware vSphere, Veeam a continuat să evolueze împreună cu cerințele pieței prin adăugarea de soluții pentru mai multe platforme de virtualizare, sisteme fizice, oferte SaaS (Microsoft Office 365) și medii Cloud publice. Mizând pe abordarea nativă Kubernetes, Veeam a anunțat în octombrie 2020 achiziția Kasten, lider în soluții de backup, recuperare în caz de dezastru și mobilitate.

În viziunea Veeam, protecția modernă a datelor se bazează pe o platformă unică pentru reziliența datelor pentru a proteja fiecare volum de muncă, pentru a accesa cu ușurință toate platformele, pentru a reduce costurile de operare și pentru a asigura  recuperarea garantată a datelor. Cele 17 versiuni noi de produse lansate la ediția precedentă VeeamON 2020 au produs o creștere de piață de două cifre, acoperind ecosistemul mediilor Cloud, virtuale, fizice, SaaS și specifice aplicațiilor, inclusiv Veeam Backup & Replication v11. Anul acesta  V11 este produsul emblematic al companiei, lansat în trimestrul 1 din 2021 cu încă 200 de îmbunătățiri de backup, Cloud, Disaster Recovery, securitate și automatizare.   Cu  1 milion de  instalări active, Veeam Backup &Replication este acum cel mai folosit software de backup pentru companii mari din lume.

La sfârșitul anului 2020, a fost lansat  Veeam Backup pentru  Microsoft  Office 365  v5. Fiind cea mai implementată soluție Microsoft Office 365 din industrie, Veeam Backup pentru Microsoft  Office 365  a fost produsul Veeam cu cea mai rapidă creștere din ultimii 2 ani,  raportând o creștere de 222% de la an la an  și descărcat acum de mai mult de 176.000 de organizații cu 15 milioane de adrese de email protejate.

Evoluția companiei este reflectată de o serie de importante studii de piață. În cel mai recent raport IDC, ”Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 2H’20”, în semestrul 2 din 2020 Veeam a avut cea mai rapidă creștere a veniturilor, atât secvențial (21,5%) cât și de la an la an (17,9%). Totodată Gartner a poziționat Veeam în cadranul ”Leaders„ din Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions.

Veeam pune creșterea sa rapidă pe seama faptului că este un producător dedicat de software, agnostic din punct de vedere al hardware-lui folosit, pregătit pentru soluții în Cloud și flexibil. În plus față de cele 83 de matrice de stocare primare și 85 de sisteme secundare de stocare, Veeam a validat oficial suportul pentru  37 de sisteme de stocare a obiectelor, dintre care 12 sunt imuabile – inclusiv suport pentru  toți cei trei mari furnizori de Cloud (AWS, Azure și Google Cloud Storage) și oferă suport în toate cele 3 piețe.

One thought on “Veeam – O evoluție susținută de galopul inovațiilor în tehnologiile Cloud

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.