Optimum Desk o platformă pentru un management IT complet

OptimumDesk

Soluțiile IT integrate, capabile să ofere în aceeași platformă multiple funcționalități, absolut esențiale departamentelor IT, sunt, în acest moment, adoptate la scară largă.

Optimum Desk este singura platformă care integrează 5 soluții pentru un management complet al serviciului de suport IT, care include:

  • ITAM (IT Asset Management)
  • SAM (Software Asset Management)
  • RMM (Remote Monitoring and Management)
  • EPM (Endpoint Management)
  • ITSM (IT Service Management)

O singură platformă devine centrul de comandă pentru o serie de activități cu impact major in performanța IT generală, găzduită în cloud și cu o interfață user friendly, ce permite administrarea ușoară și urmărirea în timp real a metricilor relevanți pentru business.

Soluțiile oferite de Optimum Desk și beneficiile acestora

Optimum Desk 2
Inventoree

Inventoree – soluția de IT Asset Management, oferă companiilor o evidență completă a tuturor echipamentelor deținute. Datorită unui inventar în timp real ce conține informații detaliate despre configurația acestora, dar și despre încărcarea sau locația exactă a fiecăruia, durata de viață a echipamentelor poate fi crescută și se pot face mult mai ușor previziuni pentru investiții viitoare. În, plus există posibilitatea folosirii de QR coduri pentru echipamentele statice, care nu pot rula un agent.

Softsee – soluția de Software Asset Management permite administrarea eficientă, controlul softurilor existente în companie si actualizarea centralizată a aplicațiilor, iar informațiile despre acestea sunt actualizate în timp real. Astfel, sunt evitate instalările neautorizate în rețea, licențele sunt menținute la zi, sunt evitate riscurile de securitate și costurile de licențiere scad.

Optimum Desk 1
Proactivitee

Proactivitee – soluția de Remote Monitoring and Management monitorizează sistemele IT din companie și oferă informații în timp real despre parametrii de funcționare sau riscurile IT care pot fi, astfel, preîntâmpinate. Poate funcționa atât pe bază de agent, cât și prin SNMP. Beneficiul principal al soluției implică efectuarea task-urilor de mentenanță IT în timp util, fără existența unor întreruperi în activitate.

Opteemum – soluția de Endpoint Management permite realizarea automată, de la distanță, a operațiunilor necesare pentru identificarea avariilor, rezolvarea acestora, precum și optimizarea și creșterea performanței sistemelor IT. Majoritatea operațiunilor se execută fără a fi necesară conectarea remote pe stația de lucru, ci doar prin trimiterea comenzilor de la distanță. Atunci când este nevoie, există integrată și o soluție de conectare de la distanță (remote connect).

Easeedesk – este o soluție modernă de IT Service Management, care oferă valoare companiilor, printr-un sistem performant de ticketing. Easeedesk facilitează interacțiunea și comunicarea dintre companii și proprii clienți, datorită simplificării procesului de trimitere a cererilor de suport și a gestionării rapide a fiecărui ticket. Datorită feedback-ului primit în timp real după rezolvarea cererii, companiile au posibilitatea de a-și îmbunătăți constant calitatea serviciilor livrate.

Cele 5 soluții Optimum Desk oferă companiilor toate instrumentele necesare pentru gestionarea centralizată a activităților IT într-o singură soluție. În plus, permite obținerea unor rapoarte detaliate. Cu o interfață intuitivă și ușor de instalat pe dispozitive, aceste soluții devin aliații IT Managerilor în atingerea obiectivelor de business, datorită proceselor simplificate de management IT.

Catalog Digital Industry

Material publicat de compania CLASS IT sub titlul ”Optimum Desk, singura platforma care asigura un management IT complet” în Catalogul Cloud Computing Romania, ediția a 5-a, Digital Industry.

One thought on “Optimum Desk o platformă pentru un management IT complet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.