De 6 ani cu capul în nori

  Acum fix șase ani, pe 23 Februarie 2013 am lansat în mod oficial CloudMania, prima formă de publishing din România dedicată 100% tehnologiilor Cloud Computing. Dar, fiind în plină eră de transformare digitală, articolele publicate aici nu s-au limitat la Cloud. Am scris și despre Big Data, și despre IoT, și despre Realitatea Augmentată, și despre analitice, și depre smart city, și despre Fog … Continue reading De 6 ani cu capul în nori

Rate this:

Casă nouă pentru GDPR Ready!

Iată un proiect pe care trebuia să îl fac mai de mult, dar pentru care – evident că nu prea a fost timp. Acum, că lucrurile s-au mai liniștit, și toată lumea pare că a rezolvat deja problemele privitoare la datele personale, am găsit răgazul să fac un site dedicat pentru ceea ce mi-a ocupat ultimii doi ani: inițiativa și serviciile GDPR Ready. Lansarea și … Continue reading Casă nouă pentru GDPR Ready!

Rate this:

A APĂRUT CATALOGUL GDPR PRACTIC: PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA

Trustul de presă AGORA Group și platforma de knowledge cloud☁mania anunță publicarea Catalogului GDPR PRACTIC  – primul proiect editorial din România care combină un Ghid practic de implementare GDPR cu oferte de servicii și soluții pentru asigurarea conformității cu prevederile GDPR. Catalogul GDPR Practic este al doilea Catalog GDPR după cel apărut în Octombrie 2017 și se înscrie în seria de ghiduri ”Catalog Cloud Computing … Continue reading A APĂRUT CATALOGUL GDPR PRACTIC: PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA

Rate this:

Top cloud☁mania articles in 2017

Let’s start the new (GDPR Ready) year 2018 with the traditional review of cloud☁mania’s activity in 2017. The 5th year of our knowledge platform was one of the records: 96 published articles, 60% increase of views number, and 39% of visitors number, comparing 2016, and a focussed GDPR dedicated section well received by Romanian and international communities. Despite the fact the small majority of our … Continue reading Top cloud☁mania articles in 2017

Rate this:

Why we need to build a GDPR Corporate Culture?

  Many times the alignment with GDPR requirements is perceived as a compliance challenge only.  What few realize from the very beginning is that GDPR does not involve a push-up effort, after which the relaxation is coming. It’s not an IT project, nor any simple modification of privacy policy on an e-commerce site. GDPR is the beginning of a process that should become irreversible, and … Continue reading Why we need to build a GDPR Corporate Culture?

Rate this:

GDPR Explicitat (15): Penalitățile cu care vine GDPR

Iată-ne ajunși la finalul serialului de articole GDPR Explicitat. A fost o încercare de analiză și parcurgere pe orizontală a celor mai importante articole din GDPR care au egală importanță pentru toți operatorii și procesatorii de date personale. Desigur se mai pot povesti și comenta multe despre toate subiectele abordate. Vom mai avea ocazia să le reluăm când vom face analizele pe verticale, pe grupe … Continue reading GDPR Explicitat (15): Penalitățile cu care vine GDPR

Rate this:

GDPR Explicitat (14): Coduri de Conduită și Mecanisme de Certificare

GDPR recomandă utilizarea Codurilor de Conduită și a Mecanismelor de certificare pentru a demonstra că vă conformați. Trebuie luate în considerare nevoile specifice ale microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii. Înscrierea pentru adoptarea unui Cod de Conduită sau la o schemă de certificare nu este obligatorie. Dar, dacă sunteți dispuși să adoptați un Cod de Conduită aprobat sau o schemă de certificare care să acopere activitatea dvs. … Continue reading GDPR Explicitat (14): Coduri de Conduită și Mecanisme de Certificare

Rate this:

GDPR Explicitat (13): Notificarea breșelor de securitate

Continuăm seria de articole dedicate analizei orizontale a prevederilor GDPR cu o problematică esențială pentru GDPR. Am constatat sau am fost anunțați că în sistemul nostru în care deținem date cu caracter personal a apărut o breșă de securitate. Ce avem de făcut mai întâi și mai întâi? Pe cine trebuie să anunțăm, când și cum? Ce măsuri trebuie să luam pentru limitarea eventualelor daune? … Continue reading GDPR Explicitat (13): Notificarea breșelor de securitate

Rate this:

GDPR Explicitat (12): Transferul internațional de date

După o pauză mai mare de o lună în care s-au întâmplat fel de fel de lucruri legate de evenimente, cursuri, preluări de articole apărute în Catalogul GDPR Ready, reiau seria de articole dedicate analizei orizontale a prevederilor GDPR. Mai sunt câteva lucruri de discutat la modul general, precum Transferul internațional de date, notificarea breșelor de Securitate, aplicabilitatea regulilor corporative și demitizarea unei amenințări cu … Continue reading GDPR Explicitat (12): Transferul internațional de date

Rate this:

Ghiduri de bune practici GDPR puse la dispoziție de ANSPDCP

Acest articol a  fost publicat în Catalogul GDPR Ready, Octombrie 2017. Autoritatea națională de supraveghere este o autoritate publică cu personalitate juridică, autonomă şi independentă față de orice alte autoritate a administrației publice, ca şi față de orice persoană fizică sau juridică din domeniul privat, care exercită atribuțiile ce îi sunt date în competență prin dispozițiile legale din domeniul prelucrării datelor cu caracter personal şi al liberei circulații … Continue reading Ghiduri de bune practici GDPR puse la dispoziție de ANSPDCP

Rate this:

GDPR deschide mari oportunități în distribuția IT

Alinierea la GDPR vine cu multe teme de îngrijorare pentru companiile dintr-un ecosistem de distribuție, dar și cu un imens potențial de vânzare a soluțiilor din portofoliu. Noul Regulament european privitor la protecția datelor poate avea un efect de bumerang. A apărut din nevoia de aliniere a drepturilor cetățeanului european la evoluția tehnologică a mijloacelor de recoltare, comunicare, procesare și stocare a datelor personale. Deși … Continue reading GDPR deschide mari oportunități în distribuția IT

Rate this:

What cloud providers need to focus on for GDPR compliance

Bart van BUITENEN – GDPR, DPO, data protection, CISO, ISO27k – is managing partner of White Wire. Bart is very active in the fascinating world of data protection and privacy, specialized in guiding GDPR implementation projects, GDPR audits, DPIAs, ISO27001 implementations and all things data protection and privacy. White Wire is a boutique consultancy firm specialized in assisting healthcare organizations, SMEs and technology firms all … Continue reading What cloud providers need to focus on for GDPR compliance

Rate this:

A APĂRUT PRIMUL CATALOG GDPR DIN ROMÂNIA

Trustul de presă AGORA Group și platforma de knowledge cloud☁mania anunță publicarea Catalogului GDPR Ready – primul proiect editorial din România dedicat prezentării ofertelor de servicii și soluții pentru asigurarea conformității cu prevederile GDPR. Catalogul GDPR Ready face parte din seria de ghiduri ”Catalog Cloud Computing Romania”, ajunsă la a 7-a ediție și este o componentă esențială a inițiativei ”GDPR Ready!” Din mai 2016 când … Continue reading A APĂRUT PRIMUL CATALOG GDPR DIN ROMÂNIA

Rate this:

GDPR Q&A: CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

  Iată o pagină online interactivă care se înscrie în inițiativa GDPR Ready! Prin interactivitate înțelegem atât actualizarea periodică a conținutului cu noi întrebări și răspunsuri, cât și posibilitatea de inserare de întrebări și răspunsuri care provin de la terțe părți. Oricare dintre dvs. poate contribui prin recomandări și comentarii la continua actualizare a acestei pagini. Fiecare răspuns va avea menționată sursa. Acolo unde avem … Continue reading GDPR Q&A: CELE MAI FRECVENTE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

Rate this:

Un nou ghid orientativ publicat de ANSPDCP

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunțat acum câteva zile lansarea unui nou ghid practic destinat operatorilor de date. Ghidul a fost anunțat și a fost postat pe site-ul Autorității cu ocazia unei Mese Rotunde, intitulată “Aplicarea Noului Regulament General privind Protecția Datelor în sectorul public – obligații și responsabilități”, organizată pe 22 septembrie 2017 la Palatul Parlamentului. ”Ghidul orientativ … Continue reading Un nou ghid orientativ publicat de ANSPDCP

Rate this:

GDPR explicitat (8): Responsabilitatea și guvernanța în noua viziune

AU MAI RĂMAS 251 zile! Noul regulament pe care îl discutam sub titulatura generica de GDPR vine cu o nouă viziune asupra responsabilității pe care trebuie să și-o asume operatorii de date personale. În timp ce principiile responsabilității și transparenței au fost anterior cerințele implicite ale legii privind protecția datelor, noua viziune a GDPR le extinde mult semnificația. În noul model de responsabilitate operatorii de date personale … Continue reading GDPR explicitat (8): Responsabilitatea și guvernanța în noua viziune

Rate this:

GDPR explicitat (7): Dreptul la portabilitatea datelor, obiecții și luarea automată a deciziilor

AU MAI RĂMAS 259 zile! Noul regulament pe care îl discutam sub titulatura generica de GDPR vine cu unele drepturi noi pentru indivizi și consolidează unele dintre drepturile care existau deja in Legislația Europeana. GDPR oferă persoanelor fizice vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal următoarele drepturi generale: Dreptul de a fi informat, de acces, de rectificare, de ștergere,  de a restricționa procesarea, dreptul la portabilitatea datelor,  la … Continue reading GDPR explicitat (7): Dreptul la portabilitatea datelor, obiecții și luarea automată a deciziilor

Rate this:

GDPR explicitat (6): Dreptul de acces, rectificare, ștergere sau restricționare

AU MAI RĂMAS 295 zile! Noul regulament pe care noi îl discutam sub titulatura generica de GDPR vine cu unele drepturi noi pentru indivizi și consolidează unele dintre drepturile care existau deja in Legislația Europeana.  GDPR oferă persoanelor fizice vizate de prelucrarea datelor cu caracter personal următoarele drepturi generale: Dreptul de a fi informat, de acces, de rectificare, de ștergere,  de a restricționa procesarea, dreptul la portabilitatea … Continue reading GDPR explicitat (6): Dreptul de acces, rectificare, ștergere sau restricționare

Rate this:

GDPR explicitat (5): Dreptul de a fi informat si Ce informații trebuie trimise

  AU MAI RĂMAS 300 zile GDPR Ready! este o inițiativă care își propune să asigure un transfer deschis de know-how către toți cei interesați de asigurarea conformității cu Regulamentul Uniunii Europene 679/ 2016, care va intra în vigoare pe 25 mai 2018.  Noul regulament pe care noi îl abordăm aici sub titulatura generica de GDPR vine cu unele drepturi noi pentru indivizi și consolidează unele dintre drepturile … Continue reading GDPR explicitat (5): Dreptul de a fi informat si Ce informații trebuie trimise

Rate this:

GDPR explicitat (4): Verificați legalitatea prelucrării și obțineți Consimțământul

  AU MAI RĂMAS 306 zile GDPR Ready! este o inițiativă care își propune să asigure un transfer deschis de know-how către toți cei interesați de asigurarea conformității cu Regulamentul Uniunii Europene 679/ 2016, care va intra în vigoare pe 25 mai 2018.   Înainte de a putea procesa date personale, trebuie să identificați și să vă raportați la o bază legală. Aceste considerente sunt denumite generic “legalitatea … Continue reading GDPR explicitat (4): Verificați legalitatea prelucrării și obțineți Consimțământul

Rate this:

Efectul disruptiv al GDPR

Intrarea în vigoare a noului regulament al protecției datelor personale pe 25 Mai 2018, se anunță deja ca un eveniment major al viitorului an. Va fi ”Ziua – Z”, cu efecte apocaliptice, pentru multe companii care nu vor avea resursele și timpul să adopte toate măsurile necesare pentru îndeplini cerințele GDPR…  Vă mai amintiți de ”Virusul Anului 2000” sau ”Problema Mileniului”? A fost o mișcare … Continue reading Efectul disruptiv al GDPR

Rate this:

GDPR explicitat (3): Respectați principiile și demonstrați-vă conformitatea activităților

AU MAI RĂMAS 318 zile GDPR Ready! este o inițiativă care își propune să asigure un transfer deschis de know-how către toți cei interesați de asigurarea conformității cu Regulamentul Uniunii Europene 679/ 2016, care va intra în vigoare pe 25 mai 2018.   Și iată-ne ajunși la partea de principii. Sub GDPR, principiile de protecție a datelor stabilesc principalele responsabilități pentru organizații. Principiile sunt similare cu cele … Continue reading GDPR explicitat (3): Respectați principiile și demonstrați-vă conformitatea activităților

Rate this:

GDPR explicitat (2): Ce sunt datele personale?

AU MAI RĂMAS 324 zile GDPR Ready! este o inițiativă care își propune să asigure un transfer deschis de know-how către toți cei interesați de asigurarea conformității cu Regulamentul Uniunii Europene 679/ 2016, care va intra în vigoare pe 25 mai 2018.   După o serie de articole introductive intitulate ”GDPR Ready? AMR 1 an! Cât suntem de pregătiți pentru noul Regulament de Protecție a Datelor Personale?” și … Continue reading GDPR explicitat (2): Ce sunt datele personale?

Rate this:

GDPR explicitat (1): Cine se va supune noului regulament și Unde?

AU MAI RĂMAS: 328 zile GDPR Ready! este o inițiativă care își propune să asigure un transfer deschis de know-how către toți cei interesați de asigurarea conformității cu Regulamentul Uniunii Europene 679/ 2016, care va intra în vigoare pe 25 mai 2018. Pentru operatorii și procesatorii de date personale obținerea conformității GDPR la nivel organizațional presupune un proces extrem de complex ce începe cu înțelegerea datelor senzitive … Continue reading GDPR explicitat (1): Cine se va supune noului regulament și Unde?

Rate this:

GDPR: Prima sursă de informare – Portalul UE

  AU MAI RĂMAS: 345 zile GDPR Ready! este o inițiativă care își propune să ofere asigure un transfer deschis de know-how către toți cei interesați de obținerea compatibilității cu Regulamentul Uniunii Europene 679/ 2016, care va intra in vigoare pe 25 mai 2018. Prin această inițiativă se dorește catalizarea eforturilor unui număr cât mai mare de organizații guvernamentale și private care oferă servicii de … Continue reading GDPR: Prima sursă de informare – Portalul UE

Rate this: