INSTITUTUL BANCAR ROMAN SI CIO COUNCIL VA INVITA LA CYBERTHREATS 2013

bannaer cyberthreatsInstitutul Bancar Roman si CIO Council Romania organizeaza pe 16 Octombrie, incepand de la ora 9.00, la sediul IBR din Bucuresti, cea de-a VI-a editie a conferintei CYBERTHREATS.

Securitatea informatică a intrat intr-o noua era. Institutiile financiar-bancare tind sa atinga acel nivel de maturitate care le determina sa constientizeze beneficiile securitaţii informtiilor, dincolo de obligaţiile impuse prin reglementări. Criza globală şi naţională a generat pierderi la nivelul sistemului financiar-bancar, ca urmare a lipsei unei viziuni, unui sistem global de securitate informatică şi unor competenţe relevante şi certificate. Abordarea sistemică determină trecerea la o fază superioară de prevenţie, macro-prundentiala.

IBRIn acest context, principala tematica dezbatuta in cadrul acestei conferinte vizeaza « SECURITATEA INFORMATICA – INTRE MANAGEMENTUL RISCURILOR OPERATIONALE SI NEVOILE DE BUSINESS »

Conferinţele CYBERTHREATS organizate de IBR au ajuns la editia a-VI-a. Alaturi de parteneriatul devenit traditional cu CIO Council Romania, evenimentul se bucura de sustinerea specialiştilor in probleme de securitate a datelor de la Serviciul Roman de Informaţii si, Centrul National De Raspuns la Incidente De Securitate Cibernetica (CERT-RO), precum si de participarea Bancii Naţionale a Romaniei, a Autoritatii de Supraveghere Financiara, a unor firme de consultanţă şi audit, precum si de suportul unor companii private cu mare experienta in domeniul securitătii IT.

De asemenea, conferinta va aborda necesitatea unor reglementări eficiente din perspectiva riscurilor operaţionale si a administrării acestor riscuri  operaţionale specifice activitatilor IT&C, intr-o lume din ce in ce mai interconectata, apeland la servicii externalizate, in care evoluţiile tehnologice pot eluda metodele clasice de prevenire si supraveghere.

Prin pareneriatul cu CERT-RO, Conferinta Cyberthreats 2013 a fost inclusa in programul European Cyber Security Month (ECSM) al ENISA (European Network and Information Security Agency).

Informatii complete despre Conferinta Cyberthreats

Inregistrarea la Conferinta

 

One thought on “INSTITUTUL BANCAR ROMAN SI CIO COUNCIL VA INVITA LA CYBERTHREATS 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.