BUN VENIT NOII ASOCIATII CLOUD NATIVE COMPUTING FOUNDATION!

Operatorii si dezvoltatorii isi reunesc fortele intr-o noua alianta pentru promovarea tehnologiilor native in cloud

Iata o stire proaspata, extrem de proaspata. Linux Foundation – organizatie nonprofit dedicata dezvoltarii colaborative a mediilor open source a anuntat infiintarea noii asociatii Cloud Native Computing Foundation (CNCF).

Obiectivul general al noii organizatii este crearea si adoptia unui set de tehnologii container comune inspirate de scalabilitatea platformelor Web. CNCF sustine dezvoltarea de aplicatii si servicii native cloud ce permit dezvoltatorilor sa beneficieze de avantajele tehnologiilor open-source. Conform Linux Foundation, notiunea de Cloud Native se refera la aplicatiile si serviciile impachetate tip container, planificate schematic si orientate spre micro servicii.

CloudNativeComputingFoundation123 de organizatii si-au reunit fortele inca de la inceput in aceasta noua alianta tehnologica: AT&T, Box, Cisco, Cloud Foundry Foundation, CoreOS, Cycle Computing, Docker, eBay, Goldman Sachs, Google, Huawei, IBM, Intel, Joyent, Kismatic, Mesosphere, Red Hat, Switch SUPERNAP, Twitter, Univa, VMware si Weaveworks. Alte companii sunt asteptate sa se alature CNCF in perioada care urmeaza.

“Cloud Native Computing Foundation va ajuta la facilitarea colaborarii dintre dezvoltatori si operatori care pot folosi tehnologiile open la dezvoltarea de aplicatii si servicii native pentru mediile cloud,” spune Jim Zemlin –  director executiv la Linux Foundation.

CNCF se bazeaza pe open source la nivel de orchestrare, dupa care urmeaza integrarea de hosturi si servicii prin definirea de standarde pentru infrastructura de aplicatii “container-packaged”. Organizatia se va dedica si noului concept “container image specification”, definit prin recent anuntata Open Container Initiative.

Cloud Native Computing Foundation va fi responsabila de coordonarea proiectelor, promovarea cresterii economice si evoluția ecosistemului, precum si de promovarea tehnologiilor care deservesc comunitatea pentru a asigura accesul la scara larga la tehnologiile open. CNCF va infiinta “Technical Oversight Committee” si “End User Advisory board” – entitati ce vor asigura buna coordonare dintre evolutia tehnologica si cerintele comunitatilor de utilizatori.

Pentru a afla mai multe despre misiunea si perspectiva tehnologica pe care se bazeaza Cloud Native Computing Foundation puteti accesa pagina principala de Web: https://cncf.io

Image source: www.newsfactor.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.