Techsylvania aduce la Cluj Polul Tehnologiilor

Techsylvania outside

Ce au în comun NASA, Ubuntu, Twitter, Facebook, Accenture și Prezi? Dacă veți fi în Cluj în perioada 21-24 mai, veți afla!

De astăzi la Casa de Cultură a Studenților din Cluj începe cea de-a treia ediție Techsylvania, eveniment ce reunește personalități internaționale în investiții, inovație și tehnologie.

Iată câteva dintre VIP-urile prezente la Techsylvania 2016:

Tim Draper este co-fondator și Managing Partner al fondului de investiții Draper Fisher Jurvetson, care deține în administrare peste 3.5 miliarde de dolari, cu misiunea de a finanța start-upuri în domeniul tehnologiei. Investitorul va împărtăși în cadrul conferinței Techsylvania informații cu privire la provocările întâmpinate în demersul său profesional.

Ioana Cozmuta este cercetător și manager al departamentului de cercetare pentru inovație și micro-gravitație la NASA. Ioana va povesti la Techsylvania despre profesia sa și despre felul în care se îmbină tehnologia și inovația într-o organizație renumită pentru dezvoltarea cercetărilor spațiale.

Printre alți speakeri care vor împărtăși la Techsylvania despre experiența lor în afaceri și tehnologie se regăsesc și profesorul Mark Post, care a dezvoltat primul hamburger cu carne de vită produsă artificial în laborator și a primit o investiție de la unul dintre co-fondatorii Google, Steffi Czerny, recunoscută de publicația Wired ca una din cele mai influente 100 persoane din Europa, precum și alți reprezentanți ai unor companii precum Twitter, Hootsuite, Accenture, Coca-Cola sau Prezi vor fi prezenți la cea de-a treia ediție a evenimentului.

Hackathon-ul Techsylvania va permite dezvoltatorilor software să își testeze abilitățile de programare și creativitatea în realizarea de aplicații pentru drone DJI sau Parrot, dispozitive de realitate virtuală precum Oculus Rift sau Merge VR, ceasuri inteligente de la Vector, Apple sau Google, instrumente care urmăresc gesturile sau privirea cum ar fi Leap Motion și The Eyetribe Tracker ș.a. 130 de programatori vor concura pentru premii constând în gadgeturi de la Vector Watch, Parrot, Alcatel, Pebble, Merge VR, Leap Motion si Misfit, dar și o invitație exclusivă la programul de pre-accelerare găzduit de Young Leaders Club, precum și mentorat business din partea organizației Founders Forum din Londra.

TechslvaniaStartup Avalanche este un concurs și în același timp o platformă prin care noii jucători de pe piața IT locală și internațională pot avea acces la investiții, recunoaștere și resurse. Cea mai bună prezentare a unei idei de business  este recompensată cu o vizită în Silicon Valley.

Mai multe informații despre speakeri si agenda completa a evenimentului pe site-ul oficial: http://www.techsylvania.co/

Parteneri Techsylvania: Telekom, Accenture, Riverbed, Banca Transilvania, Halcyon Mobile, 3Pillar Global România, Small Footprint, Yopeso, Macadamian, Xoomworks, Twitter, Bitdefender, Laurențiu, Laurențiu și Asociații, Yonder, SDL, Telenav, DJI, Alway Stay Creative, Microsoft, Frequentis, PressOne, High-Tech Systems and Software

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.