VIRTUALIZAREA CA PILON DE BAZĂ ÎN MIGRAREA INFRASTRUCTURII MICROSOFT ÎN CLOUD

Capture Club IT&CInteresant articolul – interviu ” Microsoft trece soluţiile de infrastructură în cloud” din Club IT&C, de unde reiese în primul rând importanța virtualizării ca etapă primordială în procesul de migrare a infrastructurii pe cloud și folcalizarea pe Windows Server 2012, ca pion principal în acest demers.

În articol se apreciază că elementele cheie pe care se bazeaza sistemul de operare sunt:

  • virtualizarea – administratorii pot dimensiona și securiza sistemele IT, pot implementa infrastructuri private cloud și pot conecta infrastructura locală la servicii publice de cloud. Oricum, funcția de virtualizare este inclusă în produsul de bază fără a mai necesita niciun alt layer suplimentar peste sistemul de operare.ms dashbord
  • includerea mai multor servere într-unul singur – Windows Server a fost creat pentru a oferi o diversitate de funcționalități, precum file server, storage, management, identitate și acces, facilități care pot satisface nevoile firmelor din zona întreprinderilor mici și mijlocii, sau zone de nevoi de dedicate ale întreprinderilor mari. Totodată profesioniștii IT beneficiază de instrumente puternice cum sunt Active Directory, cu ajutorul cărora li se oferă posibilitatea utilizatorilor de a accesa, printr-un singur sign-in, orice aplicație gestionată de Windows Server 2012, fie că este găzduită în centrul de date propriu, de un furnizor de hosting sau într-un cloud public.
  • orice aplicație în orice cloud – Noul sistem de operare este o platformă Web deschisă și scalabilă ce suportă aplicațiile indiferent de modelele de implementare și de găzduire pentru care au fost proiectate.
  • oferă suport pentru un stil de lucru modern – infrastructurile bazate pe Windows Server 2012 suportă scenariile de mobilitate și de lucru flexibil în condiții de securitate.

Citiți articolul integral în Club IT&C.

Photo source: Club IT&C

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.