GDPR CATALOG2: LAST MINUTE REGISTRATION

This week we are preparing to close the subscriptions for the GDPR Catalog – the first GDPR publishing project in Romania. The Catalog will be released in February 2018, in both versions print and online. Any GDPR conformity solutions and services provider could send us last minute participation request. What’s the point? After the success of the first GDPR Ready Catalog published in October 2017 (A5 size, 96 pg), AGORA Group and cloud☁mania knowledge platform decided to continue to support data operators in Romania, doing just a little more than simply raising awareness. In this spirit, the second edition of the … Continue reading GDPR CATALOG2: LAST MINUTE REGISTRATION

Rate this:

Cum poate organizația dumneavoastră să beneficieze de pe urma GDPR?

Autor: Scott REGISTER, Vice President of Product Management for Security and Cloud, Ixia Solutions Group, a Keysight business GDPR (Regulamentul general privind protecția datelor) va intra în vigoare în spațiul Uniunii Europene în data de 25 mai 2018. Scopul principal al acestei reglementări este protecția datelor utilizatorului și acordarea controlului efectiv al utilizatorilor asupra acestor date. Unul dintre principalele ingrediente ale GDPR este „pseudonimizarea” datelor, ceea ce înseamnă că, dacă cineva obține date aparținând unui utilizator, acestea nu trebuie să aibă capacitatea de a conecta acele date cu un anumit utilizator. Aceasta se poate realiza prin criptarea sau mascarea datelor … Continue reading Cum poate organizația dumneavoastră să beneficieze de pe urma GDPR?

Rate this:

Abordarea „D(atelor)” în GDPR

  Acest articol a fost publicat de compania Relational în Catalogul GDPR Ready Relational este un integrator de software internațional, fiind cel mai important distribuitor al Informatica INC. în România.   Pentru a ajuta la înțelegerea regulamentelor, Informatica identifică următoarele puncte, care evidențiază provocările GDPR: 1 Descoperirea datelor sensibile și analiza riscurilor – caracterizată ca fiind un caz de detectare și protecție. Aceste capabilități furnizează informații despre unde sunt datele sensibile din domeniul de aplicare și unde se proliferează, cu informații analitice. Soluții tehnologice: Informatica Secure@Source poate descoperi locația datelor, să le clasifice, să monitorizeze proliferarea datelor și să aloce scorurile de risc. … Continue reading Abordarea „D(atelor)” în GDPR

Rate this:

Provocarea GDPR: de la oameni, la procese și tehnologie

Cât de pregătiți sunteți? Pe lângă provocările de ordin procedural (consimțământ, training-ul angajaților, codurile de conduită, certificări, notificări în caz de incidente), noul regulament, GDPR, vine și cu provocări de ordin tehnic: securizarea, clasificarea datelor, definirea utilizatorilor, a accesului. Toate acestea reprezintă subiecte cărora trebuie să le acordam o atenție sporită, deoarece este vorba de implementări de soluții software care necesită bugetări, aprobări speciale pentru achiziție, POC-uri, instalări, într-un cuvânt, TIMP, iar în acest moment suntem la doar câteva luni până la aplicarea sancțiunilor (2% din CA globală sau până la 20 milioane de euro). Știți unde să vă concentrați … Continue reading Provocarea GDPR: de la oameni, la procese și tehnologie

Rate this:

Sunt furnizor de Cloud. Cum pot obține conformitatea GDPR?

Bart van Buitenen   Bart van Buitenen este managing partner al White Wire, o firmă de consultanță de tip boutique specializată în servicii de protecție a datelor pentru organizațiile de îngrijire a sănătății, IMM – uri și companii de tehnologie din întreaga UE.     Dacă sunteți un furnizor de Cloud, cu sau fără sediu în UE, este foarte probabil că o parte din datele pe care le prelucrați sunt pe teritoriu european sau privesc persoane care au un domiciliu stabil în UE, și atunci trebuie să vă aliniați la reglementările GDPR. Termenul specific care indică un furnizor care procesează … Continue reading Sunt furnizor de Cloud. Cum pot obține conformitatea GDPR?

Rate this:

Sunteți pregătiți pentru GDPR? Noi suntem pregătiți să vă ajutăm

Acest articol a fost publicat de compania Omega Trust în Catalogul GDPR Ready, Octombrie 2017 Ce este GDPR? Regulamentul European privind Protecția Datelor (GDPR) stabilește principii și măsuri de protecție a datelor cu caracter personal ale cetăţenilor Uniunii Europene pentru companiile și instituțiile care procesează astfel de date. GDPR reprezintă challenge-ul companiilor publice și private din următoarele 12 luni și este prima reglementare completă cu privire la protecția datelor emisă în ultimii 20 de ani care înlocuiește cadrul legislativ actual (Directiva 95/46/CE). Pentru cine se aplică? Orice activitate instituțională desfășurată la nivelul Uniunii Europene ce procesează date cu caracter personal cu privire la … Continue reading Sunteți pregătiți pentru GDPR? Noi suntem pregătiți să vă ajutăm

Rate this:

GDPR: afectarea securității datelor cu caracter personal din perspectiva securității informatice

Articolul este realizat de specialiștii CERT.RO  și a  fost publicat în Catalogul GDPR Ready, Octombrie 2017.    Conform Regulamentului, „încălcarea securității datelor cu caracter personal” înseamnă o încălcare a securității care duce, în mod accidental sau ilegal, la distrugerea, pierderea, modificarea, sau divulgarea neautorizată a datelor cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod, sau la accesul neautorizat la acestea. Regulamentul prevede la articolele 33 și 34 obligativitatea notificării încălcărilor securității datelor cu caracter personal către Autoritatea Națională de Supraveghere precum și direct către persoanele vizate ale căror date au fost compromise în anumite condiții, astfel: Notificarea Autorității se face în … Continue reading GDPR: afectarea securității datelor cu caracter personal din perspectiva securității informatice

Rate this:

GDPR: un angajament pe termen lung

      Ing. LUCIA ȘTEFAN, MSc Information Systems, Data Protection Officer Certified (Maastricht University, 2017). Director/Consultant al companiei Archiva Ltd. din Marea Britanie.   Date de contact: Email: datapro.archiva@btinternet.com LinkedIn: https://uk.linkedin.com/in/luciastefan Din momentul în care Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR) a fost publicat, au apărut tot felul de interpretări privind înțelegerea și aplicarea acestui regulament. Un curent care și astăzi este destul de puternic afirmă că întregul GDPR nu constă decât în securizarea datelor personale și conformitatea cu ISO 27001. Alții afirmă că este o chestiune de interpretare legală și doar un jurist poate interpreta corect prevederile Regulamentului. … Continue reading GDPR: un angajament pe termen lung

Rate this:

Ce au în comun domeniile Cloud, Big Data și GDPR?   

    Atât domeniul Cloud, cât și cel al Big Data sunt esențiale pentru transformarea pe care segmentul tehnologiei informației îl parcurge în prezent și sunt adeseori considerate subiecte conexe, însă cum rămâne cu noile Reglementări ale Uniunii Europene privind protecția generală a datelor ( GDPR)? O presiune enormă pe politicile de date Este adevărat că domeniile Cloud, Big Data și Regulamentul General privind Protecția Datelor (GDPR), luate împreună, pun o presiune enormă asupra provocărilor ridicate politicilor aferente datelor. Atât de mult, încât multor organizații le va fi foarte greu să le facă față în timp ce duc inițiativele legate … Continue reading Ce au în comun domeniile Cloud, Big Data și GDPR?   

Rate this: