PORTALUL GUVERNULUI AUSTRIAC PREMIAT LA NIVEL EUROPEAN

Înca de cand am gândit acest blog, unul dintre obiective a fost să vin cu informaţii cât mai utile legate de experienţele cloud, positive sau negative, în diferite zone geografice sau arii de activitate. Continui seria de postări de la rubrica Cloud Trotter cu un studiu de caz din Austria, din care vedem că, vorba reclamei TV: “există un sistem şi funcţionează…”, şi asta chiar în cazul serviciilor publice de cloud… Mi se pare un exemplu destul de elocvent despre ceea ce se poate face în orice zona guvernamentală, dacă există un pic de interes şi oameni care să se apuce de treabă…

Capture Austria portalE vorba despre organizaţia guvernamentală Bundesrechenzentrum – BRZ (Austrian Federal Computing Centre), care a fost premiată anul trecut de către EuroCloud Europe la categoria « Best Case Study Public Administration » pentru serviciile publice de cloud. La eveniment au participat peste 50 de furnizori de cloud din 12 ţări europene. Invingătorii premiilor EuroCloud Europe Awards au fost stabiliţi de un juriu format din 12 experţi în cloud computing.

Roland Jabkowski, managing director al BRZ a apreciat cu ocazia ceremoniei de premiere că standardizarea, virtualizarea şi automatizarea sunt elementele cheie ale oricărui sitem cloud computing, ir platfoma cloud a contribuit în mod esential la consolidrea sistemelor IT la nivel federal.

Infiinţat încă din 2001, portal.at este platform centrală pentru administraţia publică austriacă, susţinând o serie de servicii publice precum: help.gv.atUSP.gv.atgesundheit.gv.at.

Portalul sigură accesul a peste 130 000 de utilizatori la peste 400 de servicii publice ale administraţiei federale şi la peste 40 de portaluri Internet şi Intranet. Acestea acoperă o largă paletă de servicii publice guvernamentale, de la managementul resurselor umane şi alocarea resurselor financiale, la administrarea cardurilor de identitate ale cetăţenilor şi evidenţa terenurilor. Sistemul de facturare special dezvoltat pentru această pltformă asigură prelucrarea automată a tuturor aplicaţiilor şi face legătura cu sistemul SAP şi facilităţile de printare din cadrul BRZ.

La o estimare de TCO a reieşit că între 2008 şi 2012, prin serviciile de eGovernment oferite, portalul BRZ a reuşit să asigure economii de peste 133 milioane de €, prin standardizarea şi consolidrea tehnologiilor cloud la nivelul întregii administraţii federale din Austria.

 

Source: epractice.eu

Photo Source: usp.gv.at

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.