7 MARI BENEFICII OFERITE DE VIRTUALIZAREA APLICATIILOR

În funcţie de arhitectura sistemului IT, de natura activităţii sau de bugetele disponibile, virtualizarea software oferă o serie de avantaje majore :

  1. Consolidarea serverelor – implementarea de servere virtuale pe maşinile deja existente măreşte scalabilitatea şi reduce investiţiile în noi resurse hardware.
  2. Reducerea timpului de backup – operaţiunile curente de backup sau restore sunt mult mai facile pe maşinile virtuale, asigurând economii de timp considerabile.
  3. Conservarea energiei – facturile la energie pot fi reduse considerabil prin folosirea aceloraşi nivele de consum, cu implicaţii majore la scăderea costurilor de administrare.
  4. Testarea configuraţiei software – o sarcină destul de dificilă în condiţiile unor infrastructuri clasice, se face cu foarte mare uşurinţă prin pre-testarea pe maşinile virtuale.
  5. Administrarea mai uşoară – gestionarea unui parc de maşini virtuale este infinit mai facilă pentru operaţiunile de upgrade sau depanare. De la o simplă consolă, administratorii IT pot acţiona de la distanţă toate terminalele din reţea sau serverele din datacenter.
  6. Accesul la aplicaţii de oriunde, oricând şi orice maşină – mediile bazate pe virtualizarea aplicaţiilor curente de business asigură o multitudine de beneficii legate de scalabilitatea, flexibilitatea şi securitatea unui sistem.
  7. Reducerea costurilor de administrare – permite eficientizarea activităţii şi realocarea resurselor umane şi financiare către alte activităţi legate de esenţa business-ului.

Paradoxul virtualizării este că în multe privinţe reprezintă un concept mult mai palpabil decât cel de cloud computing…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.